Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Пенсіонери вже можуть сплатити за комуналку “ковід-тисячею”

Відсьогодні, 14 лютого, вакциновані проти коронавірусу люди старші 60 років можуть сплатити за комуналку “ковід-тисячею”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає НСН.

Також, зазначають у відомстві, українці від 14 років отримали можливість передплатити друковані видання на Укрпошті.

Там вказують, що в переліку широкий вибір популярних видань: місцева преса, періодика для дітей, тематичні видання тощо. Передплати газети чи журнали можна для себе або когось іншого, зокрема як благодійну передплату на адреси дитячих будинків-інтернатів України.

Крім того, повідомляється, що термін використання коштів також збільшився – їх можна буде витратити впродовж 9 місяців із дня зарахування. Раніше термін становив 4 місяці.

Зазначимо, оплачувати комунальні послуги зможуть і люди з інвалідністю. Проте для цієї категорії громадян така можливість з’явиться пізніше, у березні.

На сьогодні в межах “єПідтримки” було подано понад 8,6 млн заявок, оформлено 9,7 млн карток та витрачено 3 млрд гривень.

Як отримати “ковід-тисячу”

Для цього треба мати “зелений” СOVID-сертифікат у “Дії”. Там же треба відкрити картку “єПідтримки” в одному з банків-партнерів. Далі слід подати заявку в застосунку “Дія”: натиснути “Послуги” — “єПідтримка” — “Отримати допомогу”.

Як оформити субсидію, коли є борги за комуналку

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×