Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Может повлиять на здоровье: в Украине обнаружены опасные йогурты из Италии[:ua]Може вплинути на здоров’я: в Україні виявлено небезпечні йогурти з Італії[:]

[:ru]В Украине появились в продаже йогурты итальянского производства, содержащие в себе чрезмерную концентрацию стабилизирующей добавки Е410.

Об этом сообщает biz.today.ua, передает НСН.

Эта добавка присутствует во многих продуктах, однако в итальянских йогуртах ее концентрация превышена в несколько раз. Добавка Е410 не представляет смертельной опасности, однако ее избыточное содержание в продукте может привести к проблемам со здоровьем.

Об обнаружении опасных йогуртов сообщило отделение Госпродпотребслужбы в Тернопольской области. В его сообщении говорится, что чрезмерная концентрация камеди рожкового дерева (именно так называется эта добавка) обнаружена в йогуртах от итальянских производителей Granarolo SpA и Vernate (MI).

Природный эмульгатор камедь рожкового дерева (Е410) применяют во многих пищевых продуктах, которые употребляются без нагрева. Его предельная концентрация в продукте не должна превышать 1% от его массы. Однако в указанных йогуртах эта концентрация гораздо выше.

Камедь рожкового дерева применяется для повышения вязкости продукта и улучшения его вкусовых качеств. В допустимой концентрации она не вредна для человеческого организма. И в чрезмерных концентрациях она также не должна составлять вреда, если речь идет об организме здорового человека. Однако известно, что у людей с нарушением пищеварительной системы этот стабилизатор не выводится из организма, а его накопление приводит к аллергии и другим заболеваниям.

[:ru]Может повлиять на здоровье: в Украине обнаружены опасные йогурты из Италии[:ua]Може вплинути на здоров'я: в Україні виявлено небезпечні йогурти з Італії[:]

В Украине запрещены к продаже продукты, содержащие чрезмерную дозу этого эмульгатора. Поэтому итальянские йогурты изымают из торговли, а также извещают граждан, чтобы те их не покупали.[:ua]В Україні з’явились у продажу йогурти італійського виробництва, що містять у собі надмірну концентрацію стабілізуючого домішка Е410.

Про це інформує biz.today.ua, передає НСН.

Домішок Е410 присутній у багатьох продуктах, однак в італійських йогуртах його концентрація перевищена у кілька разів. Домішок Е410 не становить смертельної небезпеки, але його надмірний вміст у продукті може призвезти до проблем зі здоров’ям.

Про виявлення небезпечних йогуртів повідомило відділення Держпродспоживслужби у Тернопільській області. В його повідомленні йдеться, що надмірна концентрація камеді рожкового дерева (саме так зветься цей домішок) виявлена в йогуртах від італійських виробників Granarolo SpA та Vernate (MI).

Природжений емульгатор камедь рожкового дерева (Е410) застосовують у багатьох харчових продуктах, які вживаються без нагрівання. Його гранична концентрація у продукті не має перевищувати 1% від його маси. Однак у зазначених йогуртах ця концентрація набагато вища.

Камедь рожкового дерева застосовується для підвищення в’язкості продукту та поліпшення його смакових якостей. У допустимій концентрації вона не шкідлива для людського організму. Та й у надмірних концентраціях вона також не повинна становити шкоди, якщо йдеться про організм здорової людини. Однак відомо, що в людей із порушенням системи травлення цей стабілізатор не виводиться з організму, а його накопичення призводить до алергії та інших захворювань.

[:ru]Может повлиять на здоровье: в Украине обнаружены опасные йогурты из Италии[:ua]Може вплинути на здоров'я: в Україні виявлено небезпечні йогурти з Італії[:]

В Україні заборонені до продажу продукти, які містять надмірну дозу цього емульгатора. Через це італійські йогурти вилучають із торгівлі та сповіщають громадян, аби ті їх не купували.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×