Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Лікарям піднімуть зарплати з 1 січня. Зеленський озвучив суми

Президент України Володимир Зеленський анонсував підвищення зарплати для лікарів. Заробітню плату лікарям піднімуть з 1 січня.

Про це, посилаючись на трансляцію послання президента до Ради, повідомляють РБК-Україна та Укрінформ, передає НСН.

За його словами, з 1 січня зарплата лікарів складатиме мінімум 20 тисяч гривень.

“Середня зарплата лікаря по Україні буде 24 тисяч гривень”,заявив Зеленський.

“Ми вперше починаємо гідно ставитися до лікаря. І не тільки тоді, коли нам це потрібно. І я впевнений, що у своєму наступному посланні через рік такі самі слова я скажу про заробітну плату наших вчителів”,додав Зеленський.

Раніше в інтерв’ю “Радіо Свобода” міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з 1 січня 2022 року зарплати українських медиків зростуть до обіцяних раніше 13 500 гривень для середнього медичного персоналу і 20 тисяч гривень – для лікарів.

Нагадуємо, Президент Володимир Зеленський на пленарному засіданні парламенту 1 грудня звертається до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Минулого року Президент виступив зі щорічним посланням до ВР 20 жовтня.

Конституцією України передбачено, що до повноважень Президента належать звернення зі щорічними та позачерговими посланнями до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У посланні викладається позиція глави держави з основних напрямів внутрішньої та зовнішньої політики, або інформація про важливі рішення, прийняті тим відповідно до конституційних повноважень.

Фото: УНІАН

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×