Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Какой алкоголь самый вредный для печени[:ua]Який алкоголь найшкідливіший для печінки[:]

[:ru]Ученые выяснили, какой алкогольный напиток наносит наибольший вред печени. Хотя спирта в нем немного, о “безопасной” дозе в данном случае не может быть речи.

Об этом говорится в исследовании ученых из Медицинской школы при Университете Индианы (США), пишет РБК-Украина, передает НСН.

Речь идет об одном из самых любимых напитков украинцев – обычном пиве.

Эксперты говорят, что даже незначительные дозы могут нанести организму урон. В первую очередь от пенного напитка страдает печень.

Ученые провели эксперимент, в ходе которого добровольцам регулярно давали количество пива, которое соответствует 15 мл спирта.

Ранее считалось, что безопасная доза спирта в сутки 30-40 мл для мужчин и 20-30 для женщин. Но результаты исследования показали обратное: даже после 15 мл получаемого спирта в мозгу происходили реакции с резким высвобождением дофамина.

Это приводит к развитию привыкания и возрастанию потребности в более высокой дозе алкоголя. В итоге есть риск развития зависимости, от которой сильно страдает печень.

“Люди не считают пиво алкогольным напитком, поэтому пивной алкоголизм развивается быстрее и влечет за собой более серьезные последствия, чем распитие крепких спиртных напитков”,заявили ученые.

Помимо этого в современном пиве содержится много канцерогенов. Ведь рецепт его приготовления уже давно отличается от классического с натуральными ингредиентами.

Ученые уверены, что каждодневна доза пива в две-три кружки крайне опасна для печени.

Кстати, недавно “НСН” писал: Откажитесь от них немедленно: продукты, которые могут сократить продолжительность жизни[:ua]Вчені з’ясували, який алкогольний напій завдає найбільшої шкоди печінки. Хоча спирту в ньому небагато, про “безпечну” дозу в цьому випадку не може бути й мови.

Про це йдеться в дослідженні вчених з Медичної школи при Університеті Індіани (США), пише РБК-Україна, передає НСН.

Йдеться про один з найулюбленіших напоїв українців – звичайне пиво.

Експерти кажуть, що навіть незначні дози можуть завдати організму шкоди. В першу чергу від пінного напою страждає печінка.

Вчені провели експеримент, в ході якого добровольцям регулярно давали кількість пива, яка відповідає 15 мл спирту.

Раніше вважалося, що безпечна доза спирту на добу 30-40 мл для чоловіків і 20-30 для жінок. Але результати дослідження показали зворотне: навіть після 15 мл одержуваного спирту в мозку відбувалися реакції з різким вивільненням дофаміну.

Це призводить до розвитку звикання і зростання потреби в більш високій дозі алкоголю. В результаті є ризик розвитку залежності, від якої сильно страждає печінка.

“Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою більш серйозні наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв”,заявили вчені.

Крім цього в сучасному пиві міститься багато канцерогенів. Адже рецепт його приготування вже давно відрізняється від класичного з натуральними інгредієнтами.

Вчені впевнені, що щоденна доза пива в дві-три кружки вкрай небезпечна для печінки.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Відмовтесь від них негайно: продукти, які можуть скоротити тривалість життя[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×