Купити квартиру в Дніпрі

Гра з ляльками корисна для дітей будь-якої статі – дослідження

Гра з ляльками корисна для дітей будь-якої статі – вона розвиває соціальні навички та емпатію.

Дослідження вчених з Університету Кардіффа показало, що на відміну від творчих ігор на планшеті, уявні ігри з ляльками допомагають дітям розвивати соціальні навички і краще озвучувати свої думки та емоції.

У дослідженні взяли участь 33 хлопчика та дівчинки віком від чотирьох до восьми років, яким надали колекцію ляльок Барбі. Їх залишили грати самостійно, але розмови записували.

Також на них одягнули спеціалізований ковпачок, що містить технологію візуалізації мозку, яка вимірює зміни в насиченні крові киснем шляхом пропускання світла через череп, що дозволяє відстежувати мозкову активність.

гра з ляльками

Дослідження показало, що під час гри з ляльками діти більше говорили про думки та емоції інших, на відміну від творчих ігор на планшеті. Вони також частіше зверталися до ляльок у другій особі, розмовляючи безпосередньо з ними, а до персонажів на екрані комп’ютера — у третій особі. При цьому різниці між хлопчиками та дівчатками не спостерігалося.

Зазвичай діти починають проявляти ознаки емпатії та емоційність приблизно у віці чотирьох років, коли висловлюють свої думки вголос, що вказує на обмірковування думок, почуттів та бажань — своїх та інших. Дослідники вважають, що в цей період ігри з будь-чим, у що дитина може вкласти почуття іншого, особливо важливі.

Нейробіолог Сара Ґерсон, яка керувала дослідженням, зазначила, що, якщо освітня цінність гри з конструкторами Lego була загальновизнаною, то переваг гри з ляльками подекуди не помічали.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті platfor.ma.

Як онлайн-освіта змінює світ: про що потрібно знати

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×