Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Розбираємо шафу: що робити з непотрібними речами?

Розбираємо шафу: що робити з непотрібними речами?

Стилісти і експерти зі складання гардеробу стверджують, що розбирати свою шафу з одягом необхідно як мінімум один раз на півроку. Можна робити це і частіше — кожен сезон, вибираючи, що ви будете носити, а що вже нікуди не годиться за своїм станом або стало немодним.

І тут виникає питання: що ж робити з непотрібними речами? Куди їх подіти? Особливо, якщо розлучатися з багатьма дійсно шкода, або на них витратилася кругленька сума? За допомогою експертів майданчику з купівлі і продажу одягу в інтернеті Shafa.ua ми вирішили розібратися в цьому докладніше.

Викиньте безжально все, що прийшло в непридатність

З цього, мабуть, потрібно починати сортування будь-якого гардеробу. Ми впевнені, що у кожного в шафі знайдуться улюблені, але потерті у всіх місцях джинси, розтягнуті, але від цього ще більш зручні спортивні штани, або потерта і навіть порвана, але сама м’яка і затишна футболка, в якій так комфортно спати. І все ж, потрібно перебрати всі ці речі і безжально відправити в утиль все, що має значні дефекти.

Якщо сукню, що розійшлася по шву, але була надягнута лише раз, можна відремонтувати, то зашивати дірки на трикотажних майках або шкарпетках вже точно не має ніякого сенсу! Те ж із речами у плямах, які не виводяться, або з численними катишками: навряд чи ви будете їх носити, а тому від такого непотрібного «вантажу» в шафі, який тільки займає місце, потрібно позбавлятися якомога швидше.

Сьогодні є варіанти і віддати речі на благодійність. Але при цьому потрібно розуміти також, що віддавати речі у вкрай поганому стані, з дірками, плямами, потертостями, катишками — це некрасиво і принизливо по відношенню до тих, кого ви бажаєте обдарувати. Тому адекватно оцінюйте стан одягу, і якщо він зовсім вже прийшов в непридатність, краще викидайте, не шкодуючи.

Подаруйте речам нове «життя»

В різні часи кризових ситуацій, і особистої кризи, і економічної кризи в країні або в світі люди виходили з положення як могли. У важкі післявоєнні роки жінки шили сукні з парашутної тканини або перешивали по кілька разів старі речі, дозволяючи носити їх спочатку мамі, потім молодшій сестрі, а потім — і доньці. Сьогодні, на щастя, ситуація не настільки сумна, і нестачі тканин або одягу зовсім немає.

Інша справа, що хочеться виглядати модно і стильно, а не носити річ тільки тому, що вона ще в доброму стані, але вже неактуальна кілька сезонів поспіль. В цьому випадку одяг точно варто оновити. В інтернеті є безліч майстер-класів і прикладів, як використовувати старі речі на новий лад, перекроювати їх за новими фасонами. При цьому зовсім не обов’язково володіти серйозними навичками шиття.

Наприклад, шкіряну куртку з потертими рукавами, але цілком пристойною основною частиною, можна перетворити в стильну жилетку, обрізавши їх. Стару в’язану кофту можна розпустити і зв’язати стильний кардиган без застібок. Джинси можна перетворити в шорти, футболку — в модний топ, стару сорочку — в блузку з оголеними плечима, і так далі. Варіантів — безліч, головне знати модні тренди і увімкнути фантазію!

Продайте або обміняйте речі в хорошому стані

Як часто у нас в гардеробі є речі, які ми купили в «пориві пристрасті», випадково побачивши їх на вітрині, спонтанно і необдумано. А потім, прийшовши додому, виявили, що річ не підходить за розміром, кольором, фасоном, або її просто немає з чим одягти. Або є так звані «одноденні речі», які купувалися для конкретного випадку і надягалися лише раз. Це, як правило, вечірні та урочисті наряди і сукні. Що ж робити з ними?

Всі ті речі, які в ідеальному стані, не мають ніяких слідів носіння, цілком можна продати. У кожному місті напевно знайдеться комісійний магазин, куди можна здати непотрібний одяг. Але більш швидким і набагато більш успішним варіантом продажу буде інтернет-торгівля. Існує безліч маркетплейсів на зразок порталу Shafa.ua — сайтів, на яких можна розмістити приватне оголошення про продаж будь-яких товарів.

Тут все просто: достатньо зареєструватися на сайті, завести свій власний акаунт і розміщувати оголошення. Для цього сфотографуйте річ з усіх ракурсів, надайте докладний її опис із зазначенням розміру і параметрів, складу тканини і кольору, а також бажаної ціни. Часто, зв’язуючись з потенційним покупцем, можна переглянути і його оголошення на сайті. Можливо, вам вдасться і обміняти речі, таким чином, поповнивши свій гардероб і не витративши ні копійки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×