Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Пластик або метал: як вибрати термокружку?

Пластик або метал: як вибрати термокружку?

Пікніки, пляж, прогулянки в парку, зміни в школі, пробки на дорогах, короткі поїздки в електричках – є десятки місць, де хочеться швидко випити гарячої кави. В умовах пандемії ризиковано купувати напої в закладах фаст-фуду і у торговців на вулиці.

Виручають міні-термоси. Як вибрати оптимальний варіант?

Матеріал

Елегантні термокружки на Мир Посуду в основному діляться на дві основні групи – нержавіючий метал і пластик.

Нержавійка складена з двох шарів металу з вакуумним чи пінним прошарком. Низький теплообмін забезпечує тривале утримання температури всередині колби:

  • холодний морс і лимонад протримаються до 12 годин – оптимально для пікніка і пляжу;
  • гарячий чай, відвар і кави – залишаться потрібної температури до 5 годин – вистачить доїхати до роботи або підтримати тонус у пробці.

В металевій термосклянці безпечно перевозити під час подорожей ліки, що вимагають особливого температурного режиму.

Пластик легкий, досить надійний і яскравий. Боятися шкідливих речовин в складі харчового пластика не варто — провідні виробники орієнтовані на європейський і північноамериканський ринки і проходять десятки сертифікацій на хімічну і радіологічну безпеку. Але температуру пластикові матеріали тримають гірше.

Якщо вранці залили чай температурою 95º, то через годину напій втратить до 30% тепла. Через дві години температура буде приблизно 50º. Пластик зручний для ранкових тренувань, поїздок на роботу, прогулянок з собакою.

Пластик або метал: як вибрати термокружку?

Форма

З ручкою або без – індивідуальний вибір кожного. Склянку зручніше розмістити в сітчастому клапані рюкзака, відділенні для парасольок дорожньої сумки і в автомобілі. З склянки ергономічної, злегка увігнутої форми набагато зручніше пити на бігу. Кружка надає чаюванню традиційну форму неспішної трапези.

Обсяг

Вироби, що вміщують до 300 мл рідини, зручні для спортсменів і мандрівників.

Оптимальний обсяг побутових термосклянок від 320 до 500 мл: вистачить на 2-3 прийоми або для частування співрозмовника. У такому посуді молоді мами часто зберігають порції харчування для малюків, вирушаючи в тривалу прогулянку.

Обсяг від 510 до 750 мл. зручний для пікніків, риболовлі, поїздки в автомобілі або на яхті. Великий обсяг рідини потрібно для спекотних днів – якщо у вас в планах довга прогулянка в степу або гірський похід, краще запастися рідиною в максимальному обсязі.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×