Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбасі загинув український військовий (фото, оновлено)

На Донбасі загинув український військовий (фото, оновлено)

Україна знову понесла втрати на Донбасі. Вчора, 4 вересня, внаслідок ворожих обстрілів загинув український військовий. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення штабу ООС.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, 04 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил:

  • двічі неподалік ВОДЯНОГО – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
  • поблизу ОПИТНОГО – зі стрілецької зброї;
  • неподалік ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • поблизу АВДІЇВКИ – з мінометів калібру 82 мм;
  • неподалік ПАВЛОПОЛЯ – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” противник здійснив 6 обстрілів позицій об’єднаних сил:

  • поблизу МАЙОРСЬКА з напрямку “Шахта 6-7” – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік ШУМІВ з напрямку “Шахта 6-7” – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • близько ПІВДЕННОГО з напрямку “Шахта ім.ГАГАРІНА” – з озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • в районі ЗАЙЦЕВОГО – зі стрілецької зброї;
  • неподалік ХУТОРА ВІЛЬНОГО – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
  • поблизу НОВГОРОДСЬКОГО – з мінометів калібру 82 мм.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув.

Інформація про втрату вже з’явилася на офіційному ресурсі полку «Азов»:

«З великим сумом прес-служба полку «Азов» повідомляє, що 4 вересня наш підрозділ зазнав непоправної втрати на Світлодарській дузі. Від кулі снайпера загинув Едуард Шахов на псевдо «Шах». Поранення, отримане бійцем, було несумісним із життям. Шах родом із Херсонської області, проте велику частину свідомого життя він провів на Донбасі, навчався в окупованому нині Донецьку. Йому було всього 26 років.

В «Азові» Шах служив з літа 2015 року у третій роті другого батальйону у званні молодшого сержанта. В своєму підрозділі був командиром відділення, також обіймав посаду парамедика. Боєць мав славу сумлінного та здібного воїна, а ще був дуже товариським та надзвичайно щирим хлопцем. В «Азов» пішов служити, бо не міг сидіти, склавши руки, коли українські землі опинилися у лапах окупанта.

Полк «Азов» висловлює слова глибоких співчуттів родині та друзям Едуарда Шахова. За загибель нашого побратима Шаха противнику буде відплачено у стократ. Обіцяємо: український прапор обов`язково майорітиме над рідним для полеглого азовця Донецьком та іншими містами, які сьогодні перебувають в полоні ворога.

Помстимося!»

На Донбасі загинув український військовий (фото, оновлено)

Також в штабі ООС повідомляють, що від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння. Крім того, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 1 обстріл позицій об’єднаних сил:

  • неподалік ТАЛАКІВКИ – зі стрілецької зброї.
  • В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” противник здійснив 2 обстріли позицій об’єднаних сил:
  • в районі ЗАЙЦЕВОГО – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • неподалік ПІВДЕННОГО – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×