Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Які продукти можуть сприяти згущенню крові

Серцево-судинні захворювання досі ще на першому місці за кількістю смертельних випадків. Тому про їх профілактику слід замислитися, навіть якщо зараз ви абсолютно здорові й молоді. Названі 5 продуктів, які можуть сприяти згущенню крові

Одна з найчастіших проблем, з якою зіштовхуються мільйони людей — загустіння крові (тобто порушення її нормального згортання). Причин для цього може бути безліч. Деякі з них можна легко скорегувати, скоротивши споживання певних продуктів. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Свідок.

Картопля

Навіть за наявності корисних властивостей картопля містить велику кількість крохмалю. Це безпосередньо впливає на загустіння крові. Особливо небезпечна для здоров’я серцево-судинної системи смажена картопля. Оскільки до ударної дози крохмалю додаються ще й жири. Відмовлятися від картоплі повністю — не обов’язково. Просто варто їсти її у вареному вигляді і не щодня.

Банани

Ці солодкі поживні фрукти містять багато цукру і калію, які у надмірній кількості можуть стати причиною загустіння крові. Фруктоза у бананах швидко переробляється на небезпечні для серця і судин ліпідні сполуки. Тому з цими фруктами слід вчинити так само, як з картоплею — зовсім виключати їх з раціону не обов’язково, просто стежте за кількістю.

Які продукти можуть сприяти згущенню крові

Волоські горіхи

З волоськими горіхами ситуація неоднозначна: вони містять і корисні, і шкідливі для крові речовини. Дубильні речовини, на які багаті горіхи, провокують загустіння крові. А омега-3 жирні кислоти, яких у них не менше, навпаки, покращують кровотік і зміцнюють стінки судин. Щоб не відчувати на собі шкоду волоських горіхів, до їх кількості у раціоні варто ставитися уважно — не більше 2-4 штук на добу.

Цукор

Звичайний білий цукор, який можна знайти у складі майже усіх готових продуктів — від солодощів і випічки до знежиреної молочної продукції та напівфабрикатів — провокує різкі стрибки глюкози у крові. Через це підвищується вироблення шкідливих ліпідних сполук, кров згущується і підвищується ризик розвитку тромбозу. Краще білий цукор повністю виключити з раціону.

Петрушка

Петрушка — один з найкорисніших видів зелені. Вона багата на безліч важливих для організму речовин. Однак захоплюватися її вживанням все ж таки не варто. Все тому, що через рекордний вміст вітаміну К вона може стати причиною згущення крові. Особливо уважно до неї варто ставитися людям з підвищеним артеріальним тиском.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×