Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Большое повышение пенсий в марте 2022 года в Украине[:ua]Велике підвищення пенсій у березні 2022 року в Україні[:]

[:ru]В марте 2022 года пенсии украинцев существенно вырастут благодаря индексации выплат для всех пенсионеров. В ходе индексации произойдет повышение пенсий на 12-13%. Это больше, чем было в этом году

Об этом рассказал в интервью одному из отечественных СМИ экономист Виктор Скаршевский. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

Закон об индексации пенсий был принят в Украине в 2017 году. А с 2019 года ее стали проводить. В 2019 ее провели в марте, в 2020 – в мае, а в этом году – снова в марте. В 2022 году индексация вновь намечена на март и дальнейшем ее намерены проводить именно в этом месяце.

Индексация – массовое ежегодное повышение пенсий. Однако, несмотря на такую массовость, все пенсионеры не попадали под индексацию. В следующем году ситуация обещает измениться: в марте будут индексировать все пенсии. Соответствующий законопроект имеет все шансы быть принятым.

[:ru]Большое повышение пенсий в марте 2022 года в Украине[:ua]Велике підвищення пенсій у березні 2022 року в Україні[:]

“9 сентября законопроект № 4668 был принят в первом чтении. Согласно этому документу, дата 1 марта закрепляется как срок проведения индексации, При этом ее действие распространяется на ранее не учтенные категории военнослужащих и госслужащих”, – говорит Скаршевский.

В первом чтении за него дружно проголосовали. Поэтому нет никаких сомнений, что он будет принят, предполагает экономист. И, если исходить из формулы начисления индексации, то она должна быть выше, чем в прошлом году.

Как будет проводиться индексация

“Согласно формуле, индексация проводится на основе показателей 50% от инфляции за предыдущий год и роста средних зарплат. В связи с динамикой роста заработных плат до конца 2021 года составит около 15%, а инфляция в пределах 11%. Исходя из этих данных, коэффициент индексации в следующем году составит 12-13%. Тогда как в прошлом году этот показатель был на уровне 11%”, – посчитал Скаршевский.

Индексация наконец должна охватить всех получателей пенсий. Об этом ранее говорил глава парламентского налогового комитета Даниил Гетманцев. Он утверждает, что теперь пенсии будут индексировать и военным, и ученым, и госслужащим.

Кстати, недавно “НСН” писал: Надбавки к пенсиям за выслугу лет – когда начислят и кто получит[:ua]У березні 2022 року пенсії українців суттєво зростуть завдяки індексації виплат для всіх пенсіонерів. У ході індексації відбудеться підвищення пенсій на 12-13%. Це більше, ніж було цього року

Про це розповів в інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ економіст Віктор Скаршевський. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Закон про індексацію пенсій було ухвалено в Україні у 2017 році. А з 2019 року її стали проводити. У 2019 її провели у березні, у 2020 – у травні, а цього року – знову в березні. У 2022 році індексація знову намічена на березень і надалі її мають намір проводити саме цього місяця.

Індексація – наймасовіше щорічне підвищення пенсій. Однак, незважаючи на таку масовість, усі пенсіонери не підпадали під індексацію. Наступного року ситуація обіцяє змінитись: у березні індексуватимуть усі пенсії. Відповідний законопроект має всі шанси бути ухваленим.

[:ru]Большое повышение пенсий в марте 2022 года в Украине[:ua]Велике підвищення пенсій у березні 2022 року в Україні[:]

“9 вересня законопроект № 4668 був прийнятий у першому читанні. Згідно з цим документом, дата 1 березня закріплюється як термін проведення індексації, При цьому його дія поширюється на раніше не враховані категорії військовослужбовців та держслужбовців”, – каже Скаршевський.

У першому читанні за нього дружно проголосували. Тому,  немає жодних сумнівів, що його буде прийнято, припускає економіст. І, якщо виходити з формули нарахування індексації, то вона має бути вищою, ніж минулого року.

Як буде проводитися індексація

“Згідно з формулою, індексація проводиться на основі показників 50% від інфляції за попередній рік і зростання середніх зарплат. Згідно з динамікою, зростання заробітних плат до кінця 2021 року становитиме близько 15%, а інфляція в межах 11%. Виходячи з цих даних, коефіцієнт індексації у наступному році становитиме 12-13%. Тоді як минулого року цей показник був на рівні 11%”, – порахував Скаршевський.

Індексація нарешті має охопити всіх отримувачів пенсій. Про це раніше говорив  голова парламентського податкового комітету Данило Гетьманцев. Він стверджує, що тепер пенсії індексуватимуть і військовим, і науковцям, і держслужбовцям.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Надбавки до пенсій за вислугу років – коли нарахують і хто отримає[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×