Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Помилково отримані субсидії доведеться повернути державі – терміни і причини

Українці зобов’язані повернути державі гроші, які були виплачені у якості субсидії. Повернути треба кошти, які субсидіанти отримали помилково

Правила надання державної допомоги на оплату комуналки стали більш жорсткими. Але при цьому деякі громадяни продовжують отримувати неналежні їм гроші. Є дві причини, через які нараховані субсидії потрібно повертати. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Перша – надання державним органам неправдивої інформації при оформленні субсидій. Якщо субсидіанту вдалося ввести в оману органи соціального захисту та отримати субсидію, на яку він не мав права, він зобов’язаний повернути усі незаконно нараховані кошти.

Крім того, закон зобов’язує отримувача субсидії у місячний термін повідомляти органи соціального захисту про зміну будь-яких обставин.

Обставини, що впливають на надання та розмір субсидії:

  • втрата роботи;
  • підвищення зарплати;
  • одруження;
  • народження дитини;
  • здійснення дорогих покупок.

У такому разі органи соцзахисту мають провести повторну комісію та оцінити, чи має громадянин право на субсидію. Якщо цього не зробити, то буде нараховано субсидію, яку згодом доведеться повернути.

Помилково отримані субсидії доведеться повернути державі – терміни і причини

Іноді субсидію продовжують нараховувати навіть після смерті субсидіанта. Це трапляється якщо члени його сім’ї протягом 30 днів не повідомили уповноваженого органу про факт смерті.

Якщо отримуючи допомогу, громадянин здійснив купівлю:  земельної ділянки,  квартири (будинку),  транспортного засобу, будівельних матеріалів,  інших товарів довгострокового споживання. Якщо громадянин сплатив послуги на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, чи придбав транспортний засіб, то він повинен повідомити про це соціальні органи. та повернути “зайву” субсидію.

У разі, коли орган соцзахисту захоче все ж таки вдатися до примусового стягнення коштів, йому доведеться подати до суду і спробувати там довести, що громадянин отримував надмірну субсидію і знав про це. Якщо буде доведено, що громадянин отримував субсидію завдяки подачі недостовірної інформації про своє майнове становище, йому доведеться розрахуватися з державою і повернути гроші.

Нерухомість та купівля землі через «Дію» – нова послуга в застосунку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×