Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нові карантинні обмеження для закладів освіти: що змінилося

В Україні від 6 грудня буде посилено карантин для невакцинованих громадян у “жовтих” зонах. Нові карантинні обмеження торкнуться і закладів освіти

Про це повідомляє пресслужба МОЗ. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті itvmg.com

За оновленими правилами карантину, у “жовтій” зоні дозволяється працювати тим педагогам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. Оскільки працівники сфери освіти мають зробити обов’язкове щеплення проти коронавірусу, то щоб заклад працював, потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою співробітників.

Нові карантинні обмеження для закладів освіти: що змінилося

Можуть працювати без щеплення ті співробітники, які мають протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком. Крім того, такі особи не підлягають відстороненню від роботи.

У “червоній” зоні заклади освіти можуть працювати лише у разі 100% вакцинації проти COVID-19 всіх співробітників двома дозами. Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі. Тих, хто має підтверджені протипоказання, відсторонити не можуть.

“Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі”, – наголосили у МОЗ.

В Україні з 6 грудня посилять карантин для “жовтої” зони: що зміниться

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×