Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Как получить пенсию, если страховой стаж менее 15 лет[:ua]Як отримати пенсію, якщо страховий стаж менше 15 років[:]

[:ru]В Украине для выхода на пенсию граждане должны иметь по меньшей мере 28 лет страхового стажа. Однако у многих украинцев нет даже 15 лет стажа. Как в таком случае получить пенсию?

Для того, чтобы получать пенсию при наличии стажа менее 15 лет, необходимо заключить договор с налоговой службой. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA

В Законе Украины “Об общеобязательном государственном пенсионном страховании” указано, что пенсионный возраст составляет 60, 63 и 65 лет, а право на получение пенсии по возрасту для граждан определяется в зависимости от наличия страхового стажа.

В 2021 году выйти на пенсию в 60 лет сможет человек, чей страховой стаж составляет не менее 28 лет. В последующие годы он будет расти на год и к 2028 году достигнет 35 лет. Для выхода на пенсию в 65 лет страховой стаж должен быть не меньше 15 лет.

[:ru]Как получить пенсию, если страховой стаж менее 15 лет[:ua]Як отримати пенсію, якщо страховий стаж менше 15 років[:]

Украинцам, которые достигли пенсионного возраста, работать уже не могут, но необходимого стажа не имеют, могут рассчитывать на государственные выплаты только после достижения 65-летнего возраста. Для лиц этой категории пенсионные выплаты составляют 1854 гривны.

Также есть законная возможность докупить несколько лет стажа, которого не хватает. Но сумму придется заплатить немалую, что немногим украинцам не по карману. Для этого необходимо будет заключить договор в налоговой службе.

“Сумма уплаченного единого взноса за каждый месяц не должна быть меньше минимального страхового взноса на дату заключения договора, а при уплате за предыдущие периоды она умножается на коэффициент 2. Таким образом, стоимость одного месяца страхового стажа в январе-ноябре 2021 года рассчитывается как 22% от минимальной заработной платы 6000 гривен и составляет 1320 гривен, а при единовременной оплате за прошлые периоды — 2640 гривен”, — уточняют в Пенсионном фонде Украины.

Кстати, недавно “НСН” писал: Надбавки к пенсиям за выслугу лет – когда начислят и кто получит[:ua]В Україні для виходу на пенсію громадяни повинні мати щонайменше 28 років страхового стажу. Однак у багатьох українців немає навіть 15 років стажу. Як у такому випадку отримати пенсію?

Для того, щоб оутримувати пенсію при наявності стажу менше 15 років, необхідно укласти договір із податковою службою. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

У Законі України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” зазначено, що пенсійний вік становить 60, 63 та 65 років, а право на отримання пенсії за віком для громадян визначається залежно від наявності страхового стажу.

У 2021 році вийти на пенсію в 60 років зможе людина, чий страховий стаж становить не менше 28 років. В наступні роки він збільшуватиметься на рік і до 2028 року досягне 35 років. Для виходу на пенсію у 65 років страховий стаж має бути не менше 15 років.

[:ru]Как получить пенсию, если страховой стаж менее 15 лет[:ua]Як отримати пенсію, якщо страховий стаж менше 15 років[:]

Українцям, які досягли пенсійного віку, працювати вже не можуть, але необхідного стажу вони не мають, можуть розраховувати на державні виплати лише після досягнення 65-річного віку. Для осіб цієї категорії пенсійні виплати становлять 1854 гривні.

Також є законна можливість докупити кілька років стажу, що бракує. Але суму доведеться заплатити чималу, що небагатьом українцям по кишені. Для цього необхідно буде укласти договір у податковій службі.

“Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць не повинна бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, а при сплаті за попередні періоди вона множиться на коефіцієнт 2. Таким чином, вартість одного місяця страхового стажу в січні-листопаді 2021 року розраховується як 22% від мінімальної заробітної плати 6000 гривень та становить 1320 гривень, а за одноразової оплати за минулі періоди — 2640 гривень”, —  уточнюють у Пенсійному фонді України.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Надбавки до пенсій за вислугу років – коли нарахують і хто отримає[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×