Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Кто и при каких условиях может не платить за коммунальные услуги[:ua]Хто і за яких умов може не платити за комунальні послуги[:]

[:ru]Украинцы имеют право не платить за коммунальные услуги в случае их неиспользования в течение длительного времени и при отсутствии приборов учета

Это возможно, если свыше 30 календарных дней собственник жилья отсутствовал в квартире или доме, и может документально это подтвердить. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

Согласно закону, факт непроживания в квартире можно подтвердить справкой, выданной на основании акта, подписанного не менее чем тремя соседями. В случае, если человек зарегистрирован, но не проживает по адресу регистрации, целесообразно будет подтвердить факт своего пребывания по другому адресу соответствующей справкой.

[:ru]Кто и при каких условиях может не платить за коммунальные услуги[:ua]Хто і за яких умов може не платити за комунальні послуги[:]

Это может быть документ, который подтверждает место пребывания лица в другой стране или в другом городе в связи с работой, лечением, обучением, длительной командировкой, отбыванием наказания, и тому подобное.

Если факт отсутствия в квартире будет подтвержден, тогда владельцу жилья сделают перерасчет за коммунальные услуги, и не придется платить за отсутствующий период. Услуги централизованного отопления не входят в этот перечень.

Чтобы экономить на оплате коммуналки, граждане могут подать документы на получение субсидии. Для оформления выплат необходимо заполнить заявление и декларацию. Эти документы можно распечатать на сайте Минсоцполитики, или же обратиться в орган соцзащиты населения.

Субсидия будет назначена в октябре до конца отопительного периода – апреля.

Кстати, недавно “НСН” писал: Вдвое меньше за отопление будут платить владельцы газовых котлов: украинцам пересчитали тарифы на зиму[:ua]Українці мають право не платити за комунальні послуги в разі їх невикористання протягом тривалого часу і при відсутності приладів обліку

Це можливо, якщо понад 30 календарних днів власник житла був відсутній в квартирі або будинку, і може документально це підтвердити. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Згідно з законом, факт непроживання в квартирі можна підтвердити довідкою, виданою на підставі акта, підписаного не менше як трьома сусідами. У разі, якщо людина зареєстрована, але не проживає за адресою реєстрації, доцільно буде підтвердити факт свого перебування за іншою адресою відповідною довідкою.

[:ru]Кто и при каких условиях может не платить за коммунальные услуги[:ua]Хто і за яких умов може не платити за комунальні послуги[:]

Це може бути документ, який підтверджує місце перебування особи в іншій країні або в іншому місті в зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання, тощо.

Якщо факт відсутності в квартирі буде підтверджений, тоді власнику житла зроблять перерахунок за комунальні послуги, і не доведеться платити за відсутній період. Послуги з централізованого опалення не входять до цього переліку.

Щоб економити на оплаті комуналки, громадяни можуть подати документи на отримання субсидії. Для оформлення виплат необхідно заповнити заяву та декларацію. Ці документи можна роздрукувати на сайті Мінсоцполітики, або ж звернутися в орган соцзахисту населення.

Субсидія буде призначена в жовтні до кінця опалювального періоду – квітня.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Вдвічі менше за опалення будуть платити власники газових котлів: українцям перерахували тарифи на зиму[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×