Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чи можна оскаржити штраф від поліцейського “фантома“ – пояснення юриста

Українськими дорогами з початку 2022 року їздять “фантомні” поліцейські автомобілі, які під час руху вимірюють швидкість зустрічних та попутних машин. Чи можна оскаржити штраф від поліцейського “фантома”?

Поки що “фантоми” є лише у Києві, але скоро вони з’являться у всіх регіонах нашої країни. Як можна оскаржити штраф від поліцейського “фантома” НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Як відомо, “фантомні” поліцейські автомобілі надсилають інформацію про порушників швидкісного режиму до центру обробки Департаменту патрульної поліції. Співробітник поліції перевіряє відомості про власника автомобіля та його реєстрацію, й формує постанову про штраф без участі правопорушника.

Як оскаржити штраф від “фантомного” поліцейського

як оскаржити штраф від Фантомного патруля

Юрист ЮФ Gracers Сергій Савінський вважає, що в українському законодавстві існує правова невизначеність у встановленні суб’єкта, який притягується до відповідальності у цьому випадку, повідомляє UBR.

Ст. 122 КУпАП передбачає відповідальність за порушення швидкісного режиму безпосередньо водія, а на практиці постанови, виходячи зі ст. 14-1 КУпАП, приходять власнику або особі, яка завезла машину в Україну.

Якщо постанову винесено стосовно власника автомобіля, а не конкретної особи, яка ним керувала, то можна оскаржити штраф у суді. Для цього потрібно подати скаргу на постанову протягом 10 днів з дня її набуття чинності.

Але перш ніж подати позов, потрібно врахувати усі можливі грошові витрати. Іноді набагато простіше заплатити штраф у розмірі 50%, ніж витрачати набагато більше грошей на суд, а також свій час та нерви.

Патрулі-фантоми «піймали» вже 4212 порушників на дорогах – як це працює

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×