Купити квартиру в Дніпрі

Безробітні в Україні отримають 100 тисяч безвідсоткового кредиту – на які цілі можна їх використати

Безробітні в Україні зможуть отримати  кредит в 100 тисяч гривень терміном на 3 роки. За однієї умови гроші можна буде не повертати

Кредит будуть видавати на організацію власного бізнесу. Через три роки гроші державі можна буде не повертати, проте не всім. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Безвідсотковий кредит на організацію власного бізнесу буде видаватись у розмірі 15 мінімальних зарплат. На сьогодні це 97500 гривень. Гроші  будуть видані підприємцям для початку власної справи.  На цю суму можна буде закупити обладнання і витратні матеріали.

При цьому, якщо вони влаштують до себе на роботу ще двох безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, то повертати державі взагалі нічого не доведеться.

Проте, експерти вважають, що 100 тисяч не вистачить на відкриття власного бізнесу. Для цього потрібна сума, принаймні, вдвічі більша.

Безробітні в Україні отримають 100 тисяч безвідсоткового кредиту – на які цілі можна їх використати

За словами голови київської Асоціації представників малого і середнього бізнесу Максима Тютюнникова, цим безвідсотковим кредитом можуть реально скористатися сім’ї безробітних, які вже мають якісь стартові можливості для відкриття власного бізнесу. Наприклад, вони мають приміщення або власне господарство.

Якщо ж починати з нуля, то суми, обіцяної державою, не вистачить навіть на організацію найскромнішого підприємства. Наприклад, для покупки обладнання у невелику майстерню знадобиться щонайменше 100 тисяч гривень. А треба ж іще орендувати приміщення, закупити для нього хоч якісь меблі, а також купити витратні матеріали. Загалом потрібно щонайменше 200 тисяч гривень, каже Тютюнников.

“Для того, щоби бізнес працював і розвивався, необхідно напрацювати базу клієнтів, але для цього потрібен час”, – додав експерт.

Отже, далеко не всі безробітні ризикнуть скористатися такою можливістю. Втім, на всіх ця програма, яка отримала назву “Рука допомоги”, і не розрахована. Держава виділила на її реалізацію цьогоріч 100 мільйонів гривень. Таким чином, скористатися безпроцентним кредитом у 2022 році зможе лише одна тисяча безробітних. В Україні ж сьогодні офіційно налічується близько 250 тисяч громадян, які шукають роботу.

Хоча, якщо навіть тисяча безробітних зможуть розпочати свій бізнес та ще й дадуть роботу іншим людям – це вже буде чимало. При цьому навіть тим, хто не працевлаштував інших безробітних, не доведеться повертати всю суму кредиту. З отриманих 97500 гривень вирахують усю суму податків до скарбниці та відрахувань до Пенсійного фонду за три роки. І повернути доведеться лише отриману різницю.

Неповнолітні зможуть отримати тисячу гривень за COVID-вакцинацію

Читайте нас у google-новинах

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×