Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Арестович образив українських військових: «Люблять плакати і жалітися» (відео)

15 лютого в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV стався словесний конфлікт між речником української делегації в ТКГ Олексієм Арестовичем і нардепом від “Європейської Солідарності” Іриною Геращенко, повідомляє НСН, посилаючись на «Букви».

Так, Ірина Геращенко заявила, що до українських військових застосовують систему штрафів через те, що вони відкривають вогонь у відповідь.

За її словами, вже два роки військовим на передовій не піднімають заробітну плату, але є премії і є “цілий перелік”, того, за що премії можуть позбавити.

“Не відкривати вогонь у відповідь, не фіксувати вогонь противника…” – сказала Геращенко.

Арестович у відповідь заперечив існування штрафів.

“Рішення про відкриття вогню приймають командири на місцях. Немає заборони на стрільбу, немає штрафів за стрільбу… І так як вміють плакати військові, розумієте? Легенди можу годинами розповідати про те, як військові люблять пожалітися тих, хто приїжджає на фронт: волонтерам, народним депутатам і так далі”, – сказав Арестович.

Ці слова дуже здивували ведучого Вадима Карп’яка та Ірину Геращенко.

“Ви хочете сказати, що українські військові жаліються?” – перепитав Вадим Карп’як.

“Я не знаю, хто ви, але я знаю справжніх військових. Які жодного разу через важкі умови несення служби не скаржилися, не нили. Вони захищають країну, і ми ними пишаємося”, – відповіла Геращенко.

В цьому ж ефірі Арестович порівняв партію ЄС з «жіночими гуртожитками ПТУ», що викликало скандал. Тепер Арестовича звинувачують у сексизмі. Згодом він вибачився за ці свої слова. Вибачення оприлюднив на особистій сторінці у Фейсбуці.

Раніше радник голови Офісу президента Андрія Єрмака Олексій Арестович назвав “дятлами” і “щурами” тих, хто критикував висловлювання президента Володимира Зеленського про НАТО в недавньому інтерв’ю програмі Axios каналу HBO. Йому нагадали його власні слова, де він називає президента ватником.

Також спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович сказав, що не бачить нічого поганого в тому, що Леонід Кравчук в ефірі російського пропагандистського каналу “Росія 1” вів дискусію з терористом “ДНР” Денисом Пушиліним.

Олексій Арестович відомий тим, що напередодні президентських виборів 2019 року і деякий час після них виступав з різкою критикою Зеленського і партії «Слуга народу», активно підтримуючи Порошенка. Але згодом почав співпрацювати з владою, і його риторика кардинально змінилася.

“Знаємо, що робимо, і куди заводимо зухвалого кремлівського ведмедика”, – Арестович пояснив, чому Україна не скасовує перемир’я на Донбасі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×