Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

7 фактів про культуру, звичаї та традиції мешканців Мальдівських островів

Пляжна відпустка, сповнена шумом моря та лагідним сонячним промінням, — це надзвичайно приємно. Обрати тур допоможе сервіс «Бронікс», який зібрав для вас чудові пропозиції, впорядкував їх за рейтингом і вартістю.

Знайти варіант райської мандрівки можна, перейшовши за покликанням https://bronix.ua/hot-tours/maldives/. Якщо ви вже опинилися на іншому краї світу, не обмежуйте відпустку готельними розвагами. Мальдіви мають самобутню культуру, цікаву історію, незвичні традиції, познайомитися з якими можна під час візиту до атолових селищ або столичного міста Малє.

Що цікавого ми знаємо про культуру Мальдівів?

  1. Мешканці Мальдівських островів ще в 12 сторіччі прийняли іслам. Але першопочатково нація формувалася з вихідців з Індії та Шрі-Ланки, які перепливли океан. Ці люди сповідували індуїзм та буддизм. Сьогоднішнє релігійне тло на островах замішане на мультикультурних арабських, північноафриканських, індійських впливах. Безумовно, офіційний іслам регламентує суспільне життя, але у віддаленості від столиці його сповідують не надто канонічно.
  2. Міфологічні уявлення острівних жителів базується на тісних взаєминах з морем. Як боги, так і чудовиська приходять з води та керують нею.
  3. Мальдівці розмовляють власною мовою — дивехі, яка виникла аж 1500 років тому. Дивехі має писемність, що базується на арабській графіці. Пишуть тут справа наліво.
  4. Рибальство — не просто головний місцевий промисел. Оскільки раціон на островах складається переважно з риби та інших дарів моря, робота рибалки є почесним мистецтвом. Секрети майстерності передаються від батька до сина.
  5. Мальдіви — багаті на незвичайні ремесла. Вони вміють чудово прикрашати та фарбувати одяг, плетуть надзвичайні мотузки, виготовляють унікальні човни — доні. Крім того, у віддалених селищах можна знайти майстрів, які зберігають традиційні мистецтва: розпис лаком по дереву, виготовлення матів з тростин тощо.
  6. Музика і танці — обов’язкові компоненти свят, які так полюбляють на Мальдівах! Місцеві мелодії вирізняються ритмічністю та екзотичними для європейського слухача етнічними мотивами. Найвідоміший танець на островах називається Боду Беру, він виконується великою групою людей, одягнених у традиційний одяг.
  7. Мальдівці часто влаштовують гуляння та фестивалі. Їхнє проведення присвячують ісламським святам, а також важливим історичним подіям. Навідатися на такий захід може кожен! Саме на святкуванні ви зможете побачити народний одяг острівних мешканців, який вони рідко носять у повсякденному житті.

7 фактів про культуру, звичаї та традиції мешканців Мальдівських островів

Щоб доторкнутися до аутентичного світу Мальдівів, можна замовити екскурсію з готелю або помандрувати островами самостійно — тут цілком безпечно.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×