Купити квартиру в Дніпрі

21-річний «Хижак», нагороджений Залужним, розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у контактному бою (відео бою)

21-річний «Хижак», нагороджений Залужним, розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у контактному бою (відео бою)

21-річний боєць з позивним «Хижак», розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у своєму першому у житті контактному бою, де сили противника переважали. Захисник назвав 5 факторів, які допомогли йому. З бійцем спілкувався військовий журналіст Юрій Бутусов, передає НСН.

Нагадаємо, відео бою, у якому переміг «Хижак», стало вірусним у лютому 2023 року. Українці із завмиранням серця спостерігали у запису, як ведуть нерівний бій двоє українських військових, щосекунди ризикуючи життям. Але врешті гинуть не вони, а окупанти.

27 березня стало відомо, що «Хижак», він же  Руслан Зубарєв отримав високу нагороду особисто від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Мав честь нагородити старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою «Золотий Хрест» та вручити йому заслужену нагородну зброю. Руслан відбив атаку переважальних сил противника, проявив звитягу та мужність у бою. Вдячний кожному, хто боронить Батьківщину від окупанта, – написав Залужний

21-річний «Хижак», нагороджений Залужним, розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у контактному бою (відео бою)

Як вижив та переміг 21-річний Хижак

Стріляю з усіх видів піхотної зброї, включно з 12,7 мм ДШК. Тактичні навички прокачую у грі PUBG, в мене високий рейтинг у клані NO MERCY, – розповів Захисник Юрію Бутусову.

Він назвав 5 факторів, які йому допомогли

  • 1.Безупинно та усвідомлено діяв протягом 30 хвилин бою, зберіг високу боєздатність хоча по його окопу та по ньому постійно вівся вогонь з автоматів та кулеметів з відстані 5-6 метрів, а на бруствері поруч з ним розірвалось щонайменше 6 ручних гранат, якими росіяни намагались його вразити.
  • 2.Постійно контролював обстановку з флангів та з фронту позиції, піднімав голову над бруствером, не зважаючи на високий ризик.
  • 3.Намагався вести виключно прицільний вогонь, не зважаючи на чисельну перевагу ворога, який подавляв його позицію. Жодного разу не стріляв “по-сомалійські” у напрямку, а завжди намагався бачити куди влучає.
  • 4.Застосував у бою 2 кумулятивні та 1 уламковий постріл гранатомета РПГ-7, гранатомет АТ-4 (усвідомлено залишив у резерві “Матадор” для боротьби з бронетехнікою), підствольний гранатомет ВОГ-25 та понад 30 гранат до нього, 6 ручних гранат, кулемет 7,62 мм та два автомати 5,45 мм. Причому у бою кілька разів стикнувся з клином зброї у двох автоматів та одного пострілу з РПГ-7, але не панікував, а максимально швидко намагався виправити осічки, змінював зброю та продовжував бій.
  • 5.Постійно виходив на зв’язок, чітко повідомляв командиру ситуацію та запитував обстановку, щоб розуміти позицію противника за даними квадрокоптера та корегувати власний вогонь. Повідомляв про витрату боєприпасів.
  • 6.Надавав постійні чіткі команди своєму недосвідченому напарнику, якого намагався заспокоювати голосом та манерою звернення. 5 разів під час бою звертався до товаришів “будь-ласка”.

Що ще розповів про себе «Хижак» – висновки Бутусова

  • Хижак – відповідальна та свідома людина в плані виконання бойової роботи. В нього є командири, яким він довіряє, розуміє логіку наказів, намагається якісно виконувати свої завдання.
  • У Хижака гарне виховання, він поважає старших, ставиться до усіх людей з повагою, він зосереджений та сконцентрований при спілкуванні. “До 15 років постійно грав у футбол, у Запоріжжі. В армію пішов на контракт, тому що не хотів втрачати півтора роки життя на строковій службі, краще чомусь реально навчитись”.
  • Він усвідомлює, що піхота – це важка постійна циклічна робота, і намагається її робити максимально якісно. “Я намагаюсь багато не їсти, мені б завадила велика вага. Як піхотинець я витримую великі навантаження, мені потрібна витривалість, а не маса. Мені треба переносити на собі пішки значні вантажі на позиції по бездоріжжю, все на собі на одну-дві доби, потім в обмежених умовах по одній-дві доби виконувати завдання, тому я намагаюсь тримати себе постійно у тій формі та тому режимі, в якому я на війні”.
  • Призвичаївся фіксувати свої дії на відео та аналізувати їх: “В мене камера Гоу-про 10. Вона пошкоджена уламком, в іншому бою, коли я став до великокаліберного кулемета ДШК, я не почув як над нами завис російський квадрокоптер та скинув на мене гранату. Один з уламків влучив у камеру, але я її заклеїв, вона добре працює. На фронті почав робити відео для Тік-ток, людям подобається, буду продовжувати. Буду вести канал, можливо, відкрию канал і на Youtube. Мені подобається стріляти, монтувати про це відео, людям подобається на це дивитись”.
  • “Я засвоїв все озброєння, яке є у моєму підрозділі. Я був у Одесі під час відпустки після бою, і я добре розважився, ми багато грали у пейнтбол. Жалію, що не робив цього раніше. Пейнтбол – це дуже гарна підготовка до контактного бою, дуже раджу”.
  • “Звідки в мене тактичне мислення? Я спілкуюсь з командирами, є вже певний досвід. Тактичне мислення прокачую у грі PUBG, це теж такий шутер на багато гравців. Я у цій грі маю високий рейтинг, граю у клані NO MERCY, тож коли повертають з бойових завдань, і інколи випадає кілька годин – граю в PUBG”.
  • “Намагаюсь спілкуватись з людьми, які мені пишуть, мені це подобається. Завдяки допомозі підписників, мій підрозділ придбав два квадрокоптера Мавік-3. Зараз мені пише багато людей, прагну відповідати, для мене честь, що так багато людей проявляють до мене повагу. Я отримую значну допомогу та увагу від волонтерів, це дуже надихає та мотивує працювати і далі до перемоги. У нашій перемозі не сумніваюсь та намагаюсь робити для цього усе що має робити солдат у піхоті”.

Відео бою, у якому переміг “Хижак”

21-річний «Хижак», нагороджений Залужним, розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у контактному бою (відео бою)21-річний «Хижак», нагороджений Залужним, розповів, як йому вдалося вижити і перемогти у контактному бою (відео бою)
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×