Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з’їдають наші гроші

Напевно, кожна людина хоч раз у житті приймала рішення почати економити. Щоб дозволити собі дорогу покупку або подорож. Або просто щоб відкладати на «чорний день». Адже життя таке непередбачуване, і гроші можуть знадобитися в будь-який момент. Однак, при слові «економія» у багатьох виникають перед очима сумні картини. Як доведеться відмовляти собі в маленьких радощах, переходити, образно кажучи, на хліб і воду. Але це далеко не завжди так. Часто можна непогано заощадити, відмовившись від звичних, але непотрібних дій. Нижче список 10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з’їдають наші гроші.

Якщо відмовитися від них, через якийсь час відчуємо, що наше матеріальне становище покращилося.

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з’їдають наші гроші

  1. Залишати увімкненими в розетку пристрої

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Навіть не підключена до пристрою зарядка все одно витрачає енергію. Звичайно, якщо ви всього лише не виймаєте з розетки зарядний пристрій для свого смартфона, великих переплат це не викличе. Однак, якщо підсумувати всю техніку, якої набиті наші квартири, починаючи від кухонних девайсів і закінчуючи музичною апаратурою, можна припустити, що за рік вони споживають пристойну кількість енергії. Є і ще один очевидний плюс того, щоб вимикати прилади з розеток: це допоможе уникнути поломки пристроїв через стрибки напруги.

  1. Оплачувати кабельне телебачення

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Зрозуміло, тільки в тому випадку, якщо ви його не дивитеся. Багато хто з нас просто на автоматі продовжує щомісячну передплату, а на ділі включають телевізор в кращому випадку на годину-півтора вранці. І навіть якщо ціна за кабельне не особливо висока, то за рік може набратися сума, яку ви із задоволенням витратили б на що-небудь більш приємне.

  1. Не вчасно вимикати воду

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Наприклад, коли ви чистите зуби, вода довгий час ллється просто так — витрачаються і ваші гроші, і природні ресурси, про які теж важливо дбати. В такі моменти досить просто вимикати подачу води. На кухні можна заощадити, встановивши на кран аератор. Цей недорогий пристрій допомагає в кілька разів скоротити кількість води, яка використовується, скажімо, під час миття посуду, без втрати напору.

  1. Не складати список покупок

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Йти в супермаркет без чіткого списку — вірний спосіб переплатити, і чимало. У складанні плану покупок є велика кількість плюсів, і на першому місці серед них — економія. Адже, з списком, ви не будете розгублено бродити по рядах, раз у раз натикаючись на симпатичні речі і складаючи їх у кошик. Крім цього, список покупок дозволяє економити час і енергію та мінімізувати кількість відходів.

  1. Харчуватися як доведеться

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Безпосередньо з попереднім пунктом пов’язаний ще один. Спробуйте скласти меню на тиждень, купити всі необхідні продукти і нічого зайвого зверху — і відразу помітите вигоду, причому вигоду і матеріальну і нематеріальну. Вам не доведеться щоранку думати, що у вас буде на обід, і знову йти в магазин за відсутніми продуктами. Під час основної закупівлі ви точно будете знати, яка кількість і яких продуктів вам потрібно, і не витратите ні однієї зайвої копійки. Та й замовляти доставку доведеться рідше.

  1. Не мити вікна

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Здавалося б, причому тут економія? Але насправді все куди простіше, ніж можна уявити. Чим більше пилу на вікнах, тим слабкіше природне світло і тим швидше нам хочеться включити внутрішнє освітлення. Іноді ми навіть не відразу розуміємо, що не так, поки добре не задумаємося. Висновок: забувати про миття вікон не варто не тільки тому, що так вони виглядають охайнішими, але і з причини користі для власного бюджету.

  1. Користуватися звичайними лампочками

10 непотрібних побутових звичок, які непомітно з'їдають наші гроші

Енергозберігаючі лампочки названі саме так не без причини. Адже енергозберігаюча лампочка, на відміну від звичайної, споживає у кілька разів менше енергії (і, відповідно, ваших грошей) для підтримки одного і того ж рівня освітленості.

  1. Не вимикати мишку

10 непотрібних побутових звичок

Життя бездротової мишки, як відомо, підтримують звичайні батарейки. Цей девайс, як правило, використовується щодня і у великому обсязі, тому батарейки доводиться міняти часто. Є лише одне правило, яке варто запам’ятати, щоб скоротити витрати: вимкнути мишу, якщо відходите від комп’ютера більше ніж на півгодини. Це не тільки заощадить ваші гроші, але і продовжить термін служби пристрою.

  1. Подовгу стояти біля відкритого холодильника

10 непотрібних побутових звичок

Справа в тому, що кожен раз, коли ви відкриваєте дверцята, холодне повітря, вироблене морозильною системою, замінюється на тепле з кімнати, і пристрою потрібно знову витрачати ресурс, щоб охолодити відсік до потрібної температури. Це не може не позначитися на рахунках за електрику.

  1. Не орендувати речі, а купувати нові

10 непотрібних побутових звичок

Це стосується, наприклад, будівельних інструментів, які бувають потрібні пару раз на кілька років. Або новорічний костюм для дитини. Або сукня для вечірки. Ми просто забуваємо, що швидше за все у своєму місті чи в інтернеті можна знайти сервіс оренди таких речей і не доведеться викладати кругленьку суму за те, що не стане в нагоді в осяжному майбутньому або не знадобиться більше взагалі.

Джерело

Три побутові звички німців, які варто перейняти

Сім жебрацьких звичок з СРСР, від яких давно варто позбутися

Куди зникають сили? 10 непомітних звичок, які “витягують” з нас енергію

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу