Купити квартиру в Дніпрі

На Донеччині з підрозділу втекли озброєні “зеки”, а на Запоріжжі окупанти хочуть мобілізувати місцевих – війна в Україні 8 грудня

На Донеччині втекли озброєні "зеки", а на Запоріжжі окупанти хочуть мобілізувати місцевих - війна в Україні 8 грудня

Повномасштабна війна в Україні 8 грудня триває вже двісті вісімдесят восьму добу. Про ситуацію на фронті і втрати противника НСН повідомляє, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Загальна ситуація на фронті

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Білогорівка на Луганщині та Білогорівка, Берестове, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.

За минулу добу противник завдав 7 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Загроза російських ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України зберігається і надалі.

Ситуація на окремих напрямках

На Донеччині з підрозділу втекли озброєні "зеки", а на Запоріжжі окупанти хочуть мобілізувати місцевих - війна в Україні 8 грудня

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Хрінівка і Грем’яч Чернігівської області та Нововасилівка, Улиця, Чернацьке і Середина Буда на Сумщині.
  • На Слобожанському напрямку обстрілів з танків та артилерії зазнали райони населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стариця, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Амбарне, Бологівка, Дворічна, та Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку противник обороняється. Обстріляв райони населених пунктів Куп’янськ, Синьківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Першотравневе, Харківської області та Стельмахівка і Андріївка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку зафіксовано вогневе ураження ворогом районів Греківки, Макіївки і Площанки Луганської області та Тернів, Діброви і Григорівки на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіїівському напрямках противник не полишає спроб іти в наступ. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали населені пункти Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Залізне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів Вугледара,  Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви на Донеччині.
  • На Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії, проводить посилення угруповання військ. Зафіксовано артилерійське ураження більш як 15 населених пунктів, що неподалік з лінією зіткнення. Серед них – Золота Балка, Качкарівка, Львове, Токарівка, Інженерне, Антонівка, Дніпровське Херсонської області. Також під вогонь потрапили острів Білогрудий та міста Херсон і Миколаїв.

Що відбувається на окупованих територіях

За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Ясинувата Донецької області, під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 осіб зі зброєю з числа раніше увʼязнених осіб. В результаті проведення розшукових дій трьох втікачів знищено. Заходи тривають. Як кажуть, бий своїх, щоб чужі боялись.

На тимчасово зайнятій території Запорізької області, з метою поповнення поточних втрат, російські окупанти планують мобілізувати місцевих жителів. Зокрема, в місті Мелітополь Запорізької області відзначено видачу повісток чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату у найближчий час.

Успіхи ЗСУ

На Донеччині з підрозділу втекли озброєні "зеки", а на Запоріжжі окупанти хочуть мобілізувати місцевих - війна в Україні 8 грудня

Авіація Сил оборони  протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

В той же час наші воїни збили ударний БпЛА типу “Shahed-136” та розвідувальний дрон “Орлан”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили 6 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу, позицію артилерії та 2 склади боєприпасів противника.

Війна в Україні 8 грудня: втрати окупантів

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 08.12 орієнтовно склали:

  • особового складу  ‒ близько/ about 93080 (+340) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 2937 (+2) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 5911 (+2) од,
  • артилерійських систем  – 1925 (+2) од,
  • РСЗВ  – 395 (+0) од,
  • засоби ППО  ‒ 211 (+0) од,
  • літаків  – 281 (+0) од,
  • гелікоптерів  – 264 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня  – 1603 (+2),
  • крилаті ракети  ‒ 592 (+0),
  • кораблі /катери  ‒ 16 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 4528 (+2) од,
  • спеціальна техніка ‒ 164 (+1).

Дані уточнюються.

На Донеччині з підрозділу втекли озброєні "зеки", а на Запоріжжі окупанти хочуть мобілізувати місцевих - війна в Україні 8 грудня

Джерело – Генштаб ЗСУ

 

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×