Купити квартиру в Дніпрі

Увага! Росія спробує використати діпфейк Зеленського, який оголосить про нібито капітуляцію

Увага! Росія спробує використати діпфейк Зеленського, який оголосить про нібито капітуляцію

Росія може спробувати використати діпфейк Зеленського — змонтує його обличчя на відео. Фальшивий президент оголошуватиме нібито капітуляцію. Про це попереджають у Центрі інформаційної безпеки, передає НСН.

«Уявіть, що бачите в телевізорі Володимира Зеленського, який робить заяву про капітуляцію. Ви бачите його, ви чуєте його — а отже, це правда. Але це не правда. Це технологія діпфейк», — пояснюють у відомстві.

Така технологія дозволяє у відео підмінювати обличчя відомих людей, які майже нереально відрізнити від справжніх. Однак таке відео фейкове — воно створене через алгоритми машинного навчання.

Тож українців просять знати, що якщо таке відео з’явиться, — це фейк. Його мета — дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі.

«Будьте впевнені — Україна не капітулюватиме! Росії залишається лише вигадати фейкову перемогу, закрити у себе інтернет і всі контакти з іншим світом», — наголошують у Центрі інформаційної безпеки.

Нагадаємо, про такий план Росії попереджав і Олексій Арестович. То ж, якщо Росія все ж впровадить його в життя, не панікуйте.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×