Купити квартиру в Дніпрі

Українців закликали вимикати світло

Українців закликали вимикати світло

Українців закликали вимикати світло і за можливості економно споживати електроенергію взагалі. Це пов’язано із ситуацією в енергетичній сфері країни. Відповідний заклик озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду у вівторок 4 жовтня, передає НСН.

Разом із Президентом України Володимиром Зеленським ми неодноразово говорили, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим в історії України. Завдяки роботі атомних електростанцій Україна має достатній ресурс для забезпечення країни електроенергією, – сказав Шмигаль.

Він запевнив, що влада продовжує разом з партнерами роботу щодо демілітаризації Запорізької атомної електростанції. Водночас без ЗАЕС енергосистема України в зимовий період працюватиме з максимальним навантаженням. Але кожен мешканець може зробити свій внесок в енергетичну стійкість держави.

Українців закликали вимикати світло

Наприклад, максимально змістити побутове та промислове споживання електроенергії на нічні години. Дуже важливо також, за можливості, вчасно сплачувати за отримані комунальні послуги.

Економія енергоресурсів цієї зими — так само внесок кожного українця в перемогу над ворогом. Такі прості речі дають величезний сумарний ефект і допомагають країні з найменшими втратами пройти складний зимовий період, – сказав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію сьогодні в Україні зафіксовані на такому рівні залежно від рівня споживання: До 250 кВт-год на місяць – 1,44 грн/кВт-год; Понад 250 кВт-год – 1,68 грн/кВт-година.Тарифи обіцяли не підвищувати під час дії військового стану.

Клієнти, які мають двозонні або тризонні лічильники, можуть отримати суттєву економію, використовуючи електроенергію для опалення приміщень чи у побутових цілях переважно в нічний час доби.

Як світломаскування може врятувати дім: чому важливо вимикати світло

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×