Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

[:ru]Зима уже совсем близко, и украинцы готовятся к холодам, тратя иногда до 15 тысяч гривен на утепление. Что именно покупают граждане, НСН расскажет, ссылаясь на Сегодня.

Теплая одежда и обувь

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

По данным маркетплейса Prom.ua, большой популярностью пользуются теплая зимняя обувь и термобелье.

Так, на угги, унты и сноубутси спрос вырос почти в 7 раз, а на термобелье – в 5 раз. На него украинцы тратят примерно 750 грн., а на обувь – 720 грн.

В 2.5 раза вырос спрос на теплую мужскую обувь. Выбирают грубые ботинки со шнурками, челси и сапоги с массивной подошвой. На ботинки расходуют на 5% меньше, чем в прошлом году – 1240 грн, а на сапоги на 26% больше 1030 грн.

Спрос на одежду тоже значительно вырос, на целых 64% по сравнению с осенью 2020 года. Чаще всего покупают мужские куртки и джинсы, а средний чек – от 830 до 1300 грн.

Вырос спрос и на женскую теплую обувь – вдвое. Ищут, в основном, сапоги и полусапожки, ботильоны и ботинки. Средний чек – 1380 грн, что на 23% больше, чем в прошлом году.

Из верхней одежды покупают куртки: объемные дутые и одеяла-пуховики. Средний чек – 900 грн, что на 11% больше, чем осенью 2020 года.

Специалисты площадки авторских товаров Crafta.ua отмечают, что в ТОПе шапки. Спрос на них вырос почти в 2,5 раза по сравнению с осенью 2020 года. В целом тратят на них 644 грн., что на 42% больше, чем в прошлом году.

Еще покупают дизайнерские шарфы, объемные шарфы-хомуты, классические модели из кашемира, валяные шарфы и шарфы-снуды. На них тратят 1422 грн., что на 53% больше, чем в прошлом году.

Также в моде объемные пледы из шерсти мериноса. Еще ищут пледы из льна и пледы-подушки. Средний чек – 3237 грн.

Комбинезоны и парки для детей

украинцы готовятся к холодам

Готовят к холодам и детей. Больше всего заказывают детскую и подростковую зимнюю обувь, спрос на нее вырос почти вчетверо по сравнению с 2020 годом.

Тратят на обувь в среднем 790 грн, и это на 34% больше, чем в прошлом году. Из верхней одежды детям покупают зимние костюмы-комбинезоны на синтепоне, двухсторонние куртки и парки. Тратят на них на 18% больше, чем осенью 2020 – 860 грн.

Товары для дома

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

Украинцы готовятся к холодам, покупая бытовую технику

Домой украинцы покупают электрические простыни, электроодеяла, обогреватели и ковры. Электрические простыни и электроодеяла – самые популярные: спрос на них вырос в 3 раза по сравнению с 2020 годом.

На обогреватели расходуют в среднем 1630 грн. Ковры же ищут плюшевые и пушистые с большим ворсом. Средний чек составляет 840 грн., что на 24% больше, чем в прошлом году.

Утепление жилья

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

По данным онлайн-сервиса заказа услуг Kabanchik.ua по сравнению с прошлым годом спрос на работы по утеплению домов и квартир выросла на 47%.

Наиболее активно в Сети заказывали установку и ремонт окон. По сравнению с прошлым годом, спрос на эти услуги вырос на 62%.

В общем, установка металлопластиковых окон в этом году обойдется на 28% дороже, чем в прошлом году. 1850 грн, а ремонт на 7% – 570 грн за заказ. Однако цены могут варьироваться и зависят от объема, условий и сроков работы.

Спрос на утепление фасадов вырос на 76%, а средний чек за работу мастеров на 15% и, как и раньше, остается одним из самых высоких среди специалистов по отделочным работам. 15 500 грн. за заказ.

На 70% выросло количество заказов на обивку дверей. Однако, несмотря на повышение спроса средний чек просел на 3% – 1200 грн за заказ.

Чтобы перестраховаться от внезапных отключений горячей воды, украинцы заказывают установку бойлера. В этом году спрос на услуги вырос на 50%, но средний чек не изменился. 680 грн за заказ.

Цены на ремонтные работы зависят от объема устройства. Так, например, чистка бойлера обойдется от 450 до 500 грн, замена электронагревателя от 350 до 400 грн, а диагностика – от 200-300 грн.

Спрос на установку и замену радиатора вырос на 50%, но средний чек в то же время также остался на уровне прошлого года – 1000 грн за заказ.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Мобильные операторы скоро поднимут цены: Киевстар, Vodafone и lifecell готовятся к крупным закупкам

Как одевались украинцы раньше: фотоархив уличной моды XX века

Нехватка угля на ТЭС: украинцы переживут зиму без отключений света[:ua]Зима вже зовсім близько, і українці готуються до холодів, витрачаючи інколи до 15 тисяч гривень на утеплення. Що саме купують громадяни, НСН розповість, посилаючись на Сьогодні.

Теплий одяг та взуття

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

За даними маркетплейсу Prom.ua, великою популярністю користується тепле зимове взуття та термобілизна.

Так, на уггі, унти та сноубутси попит зріс майже у 7 разів, а на термобілизну – у 5 разів. На нього українці витрачають загалом 750 грн., а на взуття – 720 грн.

У 2.5 рази зріс попит на тепле чоловіче взуття. Вибирають грубі черевики зі шнурками, челсі та чоботи з масивною підошвою. На черевики витрачають на 5% менше, ніж ним минулого року – 1240 грн, а на чоботи на 26% більше 1030 грн.

Попит на одяг теж значно зріс, на цілих 64% порівняно з осінню 2020 року. Найчастіше купують чоловічі куртки та джинси, а середній чек – від 830 до 1300 грн.

Зріс попит і на жіноче тепле взуття – вдвічі. Шукають, переважно, чоботи та напівчобітки, ботильйони та черевики. Середній чек – 1380 грн, що на 23% більше, ніж торік.

З верхнього одягу купують куртки: об’ємні дуті та ковдри-пуховики. Середній чек – 900 грн, що на 11% більше, ніж восени 2020 року.

Фахівці майданчика авторських товарів Crafta.ua зазначають, що у ТОПі шапки. Попит на них зріс майже в 2,5 рази порівняно з осінню 2020 року. Загалом витрачають на них 644 грн., що на 42% більше, ніж торік.

Ще, купують дизайнерські шарфи – об’ємні шарфи-хомути, класичні моделі з кашеміру, валяні шарфи та шарфи-снуди. На них витрачають 1422 грн., що на 53% більше, ніж торік.

Також в моді об’ємні пледи з вовни мериноса. Ще, шукають пледи з льону та пледи-подушки. Середній чек – 3237 грн.

Комбінезони та парки для дітей

українці готуються до холодів

Готують до холодів і дітей. Найбільше замовляють дитяче та підліткове зимове взуття, попит на нього зріс майже вчетверо порівняно з 2020 роком.

Витрачають на взуття загалом 790 грн, і це — на 34% більше, ніж торік. З верхнього одягу дітям купують зимові костюми-комбінезони на синтепоні, двосторонні куртки та парки. Витрачають на них на 18% більше, ніж восени 2020 – 860 грн.

Товари для дому

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

Українці готуються до холодів, купуючи побутову техніку

Додому українці купують електричні простирадла, електроковдри, обігрівачі та килими. Електричні простирадла та електроковдри – найпопулярніші: попит на них зріс у 3 рази порівняно з 2020 роком.

На обігрівачі витрачають загалом 1630 грн. Килими ж шукають плюшеві та пухнасті з великим ворсом. Середній чек становить 840 грн., що на 24% більше, ніж торік.

Утеплення житла

[:ru]Украинцы готовятся к холодам, тратя до 15 тыс. грн: что покупают[:ua]Українці готуються до холодів, витрачаючи до 15 тис. грн: що купують[:]

За даними онлайн-сервісу замовлення послуг Kabanchik.ua, порівняно з минулим роком попит на роботи з утеплення будинків та квартир зріс на 47%.

Найактивніше в Мережі замовляли встановлення та ремонт вікон. Порівняно з минулим роком, попит на ці послуги зріс на 62%.

Загалом, встановлення металопластикових вікон цього року обійдеться на 28% дорожче, ніж минулого року. 1850 грн, а ремонт на 7% – 570 грн за замовлення. Однак ціни можуть змінюватись і залежать від обсягу, умов та строків роботи.

Попит на утеплення фасадів зріс на 76%, а середній чек за роботу майстрів на 15% і, як і раніше, залишається одним з найвищих серед фахівців з оздоблювальних робіт. 15 500 грн за замовлення.

На 70% зросла кількість замовлень на оббивку дверей. Однак незважаючи на підвищення попиту середній чек просів на 3% – 1200 грн за замовлення.

Щоб перестрахуватись від раптових відключень гарячої води, українці замовляють встановлення бойлера. Цього року попит на послуги зріс на 50%, але середній чек не змінився. 680 грн за замовлення.

Ціни на ремонтні роботи залежать від обсягу пристрою. Так, наприклад, чищення бойлера обійдеться від 450 до 500 грн, заміна електронагрівача від 350 до 400 грн, а діагностика – від 200-300 грн.

Попит на встановлення та заміну радіатора зріс на 50%, але середній чек водночас також залишився на рівні минулого року – 1000 грн за замовлення.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Мобільні оператори скоро піднімуть ціни: Київстар, Vodafone і lifecell готуються до великих закупок

Як вдягалися українці раніше: фотоархів вуличної моди XX століття

Нестача вугілля на ТЕС: чи переживуть українці зиму без відключень світла[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×