Купити квартиру в Дніпрі

Ситуація на кордоні України: Росія перемістила ще 7 тисяч військових попри заяви про відведення – ЗМІ

Ситуація на кордоні України: Росія перемістила ще 7 тисяч військових попри заяви про відведення – ЗМІ

Ситуація на кордоні України станом на 17 лютого. Попри заяви про відведення частини підрозділів Росія перемістила до своїх західних кордонів ще 7 тисяч військових. Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на високопоставленого чиновника з Адміністрації президента США Джо Байдена, передає НСН.

Зазначається, що кількість російських військових на кордоні РФ і України збільшилася за останні два дні. І це попри заяви Москви, що навчання завершуються і вони відступають.

Ситуація на кордоні України: Росія перемістила ще 7 тисяч військових попри заяви про відведення – ЗМІ

За словами чиновника, ці нарощування сил робить твердження Росії про відхід військ “неправдивими”. Публічна відкритість президента РФ Володимира Путіна до дипломатії – це лише прикриття.

“Усі ознаки, які ми маємо зараз, — це лише публічно запропонувати поговорити та заявити про деескалацію, водночас приватно мобілізуючи на війну”, — сказав посадовець.

Згідно з новими оцінками, кількість російських військ  на кордоні – близько 150 000 осіб. Зокрема, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що США не знайшли підтвердження відведенню російських військових з українських кордонів. Західні лідери вже скептично зустріли заяви Росії про вихід.

Високопоставлений чиновник знову попередив, що Росія може використати фальшивий привід для нападу. Серед можливих “причин” – заява про діяльність НАТО, вторгнення на територію Росії або ж звинувачення у звірствах на східному Донбасі, який перебуває під контролем підтримуваних Росією сепаратистів з 2014 року.

“Нам слід очікувати більше неправдивих повідомлень від російських державних ЗМІ найближчими днями”, – сказав чиновник. “Ми не знаємо, яку форму прийме фальшивий привід. Але ми сподіваємося, що світ готовий”.

Ситуація на кордоні України з Білоруссю і РФ

Ситуація на кордоні України: Росія перемістила ще 7 тисяч військових попри заяви про відведення – ЗМІ

У пункті пропуску “Сеньківка”, на кордоні України з Білоруссю та Росією, українські прикордонники посилили охорону. Це сталося через військові навчання РФ і Білорусі в 50 кілометрах від кордону і через заяви американської розвідки про можливий напад, повідомляє телеканал “Дом”.

“Ситуація на кордоні стабільна і контрольована. Охорона кордону здійснюється за посиленою версією. У зв’язку з наявною інформацією, зараз ми збільшили щільність охорони державного кордону, збільшили кількість прикордонників і є групи реагування”, – зазначив заступник начальника Гірського відділення Державної прикордонної служби України Сергій Хоменко.

Зі слів прикордонників, черг на КПВВ немає.

Проте, вантажівки чекають на виїзд в двокілометровій черзі. Водії пояснюють це тим, що саме російська сторона дуже довго перевіряє.

Кордон України з боку Росії відділений протитанковою канавою. Але наразі особлива увага в Сеньківці приділяється зміцненню кордону з білорусами.

Багато місцевих жителів, чиї будинки знаходяться біля контрольно-пропускного пункту, виїхали. У селі не залишилося нормального зв’язку або магазинів. Інші кажуть, що вони будуть чинити відсіч у разі нападу. Та вважають, що повномасштабного вторгнення не станеться.

Державна прикордонна служба України заявляє, що готова до будь-якого розвитку подій. Зараз немає причин хвилюватися.

Росія заявила про відведення частини військ від кордонів України

Росія готує кібератаки на енергосистему й інші об’єкти України

Росія вимагає відкликати рішення 2008 року про входження України та Грузії в НАТО

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×