Купити квартиру в Дніпрі

Зрадник і окупант: російський генерал українського походження заарештований в рф

російський генерал

Російський генерал Михайло Зусько, який народився в Україні на Волині, звільнений та заарештований в рф за зраду.

Арешт в росії за зраду

Чутки про звільнення та арешт командувача 58-ї загальновійськової армії рф генерала-лейтенанта Михайла Зуська поширюються ще з кінця березня.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко, з посиланням на Еспресо передає НСН.

«Командувача 58-ї армії російських окупантів все ж таки заарештовано? Мені до рук потрапило цікаве аудіоперехоплення розмов одного з тих осетинів, хто, ймовірно, воює на боці окупантів. З нього випливає, що генерала Михайла Зуська, який командує найбільш боєздатною російською 58-ю армією, заарештовано. За невдачі при наступі в районі Миколаєва»,написав він.

Також за словами журналіста, не в останню чергу, судячи з розмови, на рішення про арешт вплинуло і походження Зуська. Він є уродженцем Волині.

Цаплієнко також оприлюднив фрагмент розмови. За даними слідства, йдеться у розмові, Зуська здавав позиції своїх військ українській розвідці, після чого артилерія вдало накривала позиції окупантів. Увага присутня ненормативна лексика!

Михайло Зусько народився в 1972 році в селі Ветли Камінь-Каширського району на Волині. Закінчив Рязанське вище повітрянодесантне командне училище, учасник Першої чеченської війни. Брат Михайла – полковник Микола Зусько – воює в складі ЗСУ проти російських окупантів.

В російсько-українській війні генерал-лейтенант Михайло Зусько командував невдалим наступом на Миколаїв, Вознесенськ і Південноукраїнську АЕС, втративши багато військ і техніки.

Що говорять про Зуська у рідному селі

2021 року на Владикавказі російський генерал-майор урочисто під камери пішов на підвищення, а вже через пів року Зусько пішов керувати атаками на Херсон та Миколаїв. Відлуння цих боїв сколихнуло маленьке село Ветли у волинській глибинці. Саме тут народився тепер вже російський генерал-майор. Колись відомим земляком місцеві навіть пишались – мовляв, з бідної родини, а вибився в люди. Війна ж думки змінила. Про це повідомляє ТСН.

«Що йому сказать. Дурак він, шо він робить. Мужик нормальний раньше був, а зараз хто його знає. За Путіним чомусь він потім пішов, щось зробилося чи що. Путін і все, ні на кого навіть уваги не звертав»,каже його друг дитинства Віктор, теж з прізвищем Зусько, який шокований і не може збагнути, що ж так поміняло земляка.

Зрада земляка у Ветлах тема номер один для обговорення. Сільська староста пані Любов ситуацію сприймає, як особисту трагедію, бо у місцевій школі російського генерал-майора певний час ставили у приклад дітям.

«Пишались ним, бо не з кожного села є генерал. Але, на жаль, генерал-вбивця можна сказати. Нам прикро, соромно, боляче, дуже боляче – таку новину дізнатись»,каже староста села Любов Павлік.

Майбутній російський генерал-майор звідси виїхав у 89-му. Вчився у військовому училищі Рязані, приїжджати до села перестав близько десяти років тому. Тепер, каже староста, між Зуськом і його земляками не просто роки, а прірва.

В родині Зусько 12 братів і сестер. Та у сім’ї тепер вважають, що їх лише 11. Рідні брати і сестри навіть говорити про нього відмовляються.

«Його брат зараз воює – захищає Київ. Він теж військовий, рідний брат, захищає Київ. Розумієте?»,каже племінниця генерала Оксана.

Чи справді заарештували Михайла Зуська чи ні і якою буде його подальша доля у волинській родині не цікавляться.

«Чесно скажу, ми пишались, а тепер.. Тихо скажу – ненавиджу.  І більше немає слів»,кажуть рідні.

Російський генерал з Волині надав наказ обстрілювати Запорізьку область

Ще 26 травня Офісом генерального прокурора за наказ обстрілювати населені пункти на Запоріжжі російському військовому Михайлу Зуську було повідомлено про підозру:

«За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури одному з генералів вищого командного складу збройних сил РФ заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року генерал-лейтенант командувач 58-ї армії південного військового округу збройних сил РФ, якою здійснювалося вторгнення на Україну з півдня, віддав наказ обстрілювати населені пункти Запорізького регіону. Внаслідок ворожих дій загинули та були пораненні мирні мешканці. Зруйновано будинки, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури».

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×