Купити квартиру в Дніпрі

Українцю спишуть 481 тисячу доларів боргу у ПриватБанку – що відомо про судову справу

ПриватБанку

Суд ухвалив рішення, згідно з яким борг на рахунку клієнта ПриватБанку анулюють. Позику було визнано незаконною, а банк зобов’язали повернути усі списані до цього кошти.

Про це йдеться в матеріалах судової справи, передає НСН.

У матеріалах справи вказано, що клієнт брав у ПриватБанку валютну іпотеку у розмірі 87 000 доларів для купівлі квартири у 2007 році. Однак він не зміг виплатити кредит, тому квартира була продана за рахунок боргу. Після цього клієнт послугами банку не користувався.

У 2022 році, коли українець відкривав рахунок у ПриватБанку, виявилося, що борг не був списаний, більш того, за ці роки нарахувалися відсотки. Повна сума боргу складала 481 000 доларів. Після відкриття рахунку банк продовжив вимагати погашення боргу зі сторони клієнта в повному обсязі.

Клієнт виграв суд у ПриватБанку

Українцю спишуть 481 тисячу доларів боргу у ПриватБанку - що відомо про судову справу

Суд визнав дії банку незаконними, та зобов’язав списати зазначений борг з поверненням решти коштів, які знаходилися на рахунку клієнта до всіх боргових списань.

Зобов’язати акціонерне товариство комерційний банк “ПРИВАТБАНК” списати з карткового рахунку заборгованість у сумі 481435,80 доларів США. Стягнути з акціонерного товариства Комерційний банк “ПРИВАТБАНК” на користь держави судовий збір у розмірі 2977 гривень 20 копійок, йдеться в рішенні Обухівського районного суду Київської області.

Хотіли повісити борг. Як клієнт виграв суд проти ПриватБанку

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×