Купити квартиру в Дніпрі

Російська пропаганда запустила фейк про імпорт інфікованої крові для бійців ЗСУ

Російські пропагандисти поширили фейк про імпорт інфікованої крові для бійців ЗСУ.

Мовляв, у зв’язку із ситуацією на фронті, Україна потребує донорської крові, а тому начебто попросила її у членів-країн НАТО. Вони додали, що після вибіркової перевірки нібито переданої крові, було виявлено, що вона інфікована. За словами пропагандистів, ця інформацію нібито підтверджується листом Міністра охорони здоров’я України Віктором Ляшкою.

У центрі протидії дезінформації при РНБО України заявили, що ця інформація – неправдива, передає НСН.

“Застерігаємо! Така інформація не відповідає дійсності. Як повідомило МОЗ України, “за весь період війни Україна жодного разу не зверталася до партнерів за донорською кров’ю. Україна вибудувала національну службу крові, що забезпечує доступ до якісної донорської крові у достатній кількості”. Окрім цього “будь-яка донорська кров завжди проходить лабораторні дослідження”, йдеться у повідомленні.

У центрі протидії інформації додали, що фейковість згаданого російськими пропагандистами “офіційного” листа видно неозброєним оком, адже він не відповідає вимогам оформлення офіційних документів в Україні.

Російська пропаганда запустила фейк про імпорт інфікованої крові для бійців ЗСУ

У МОЗ нагадують, що в українців є кілька варіантів, як долучитися до донорства:

  • Звернутися безпосередньо до центру крові, якщо саме в цей день там очікують на донорів. Практично у кожному місті є центри крові або інші медичні заклади, де можна здати кров. Якщо в регіоні знижується запас крові або виникає гостра нестача конкретної групи крові, медичні заклади повідомляють про це на своїх офіційних сторінках або в соцмережах.
  • Записатися телефоном у базу донорів у центрах крові свого міста. Всі медичні заклади, які роблять запаси крові, мають власну базу донорів і за потреби у крові зв’язуються з ними. Список центрів крові можна знайти ТУТ.
To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу