Купити квартиру в Дніпрі

“Холодильників і пральних машин їм мало”: сучасні українські пісні, які вкрали росіяни

українські пісні

Росіяни продовжують красти і не лише пральні машини та холодильники, а й українські пісні.

Мало того, що величезна кількість російськомовних пісень, які багато хто навіть вважав народними, насправді привласнені радянськими авторами та композиторами. Ба більше – в рф крадуть і сучасні хіти українських артистів та намагаються переспівати їх. Особливо жалюгідно це виглядає із відповідним відеорядом.

Про це пише НВ, передає НСН.

Нещодавно громадянка рф спробувала заспівати пісню українського гурту Океан Ельзи «Не твоя війна».

У результаті відео її виступу стало мемом – українці висміяли росіянку, яка не могла правильно вимовити слова пісні, навіть після того, як спробувала перекласти текст російською.

@yulia_yulia988 Шо тут проісходіт??#україна#гіллякалинпохилилося#україна??#українськийтікток#славаукраїні??????#рек#хочуврек#хочувтоп#тиктокеркомедии ♬ оригінальний звук – Lizard ?

Але на цьому насильство над українською культурою не припинилося. У Мережі з’явилася жалюгідна пародія на пісню Кузьми Скрябіна «Мам», яка обурила українського ведучого Славу Дьоміна.

«Вже холодильників та пральних машин їм мало. Тепер і до пісень долізли своїми смердючими руками. Але вийшло у них, як завжди, гівняно»,написав Дьомін.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Слава Демин (@slavademin_official)

Переспівати росіяни спробували і пісню Христини Соловій «Тримай», яку також вирішили перекласти російською. Результат «творчого експерименту» росіянки був опублікований у паблиці Дурнєва Боже, яке кончене.

Не менш жалюгідно звучить російська версія пісні SHUM, запозичена в українського гурту Go_A.

«Приходи скорей, веснянка, да поторопись-ка»,співають росіяни.

@gor_sergei Я вже не ведержую просто … Inst: gor_seregei #україна#перемога ♬ оригінальний звук – ????????

Користувачі TikTok також нагадують, що росіяни вкрали в українців музику власного гімну.

@andrewredboy #москва #россия #рек #война2022 #империя #гимнроссии #гимнроссии?? #гимнроссийскойфедерации ♬ оригинальный звук – Architector Redboy

Український письменник Юрій Андрухович і колектив Івано-Франківського драмтеатру відновили історичну справедливість. Письменник розповів історію української повстанської пісні «Повстань народе мій», написаній понад 100 років тому. Він наголосив, що мелодія російського гімну була вкрадена в українців, адже вона народилася 1919 року в лавах криворізьких повстанців Української народної республіки.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×