Купити квартиру в Дніпрі

Фігуристка із Москви у вишиванці під “Щедрик” виступила за Україну на Олімпіаді-2022 (фото, відео)

Фігуристка із Москви, нині українка Анастасія Шаботова, справила фурор на командному турнірі Олімпіади-2022. 16-річня дівчина виступила у костюмі з елементами вишиванки.

Для музичного супроводу вона обрала нетлінний твір Миколи Леонтовича “Щедрик”, з посиланням на 24 канал і Обозреватель повідомляє НСН.

Анастасія вразила не лише професійністю та артистизмом, але й легкістю виконання технічних елементів. Вона не залишила байдужими і російських коментаторів Ганну Погорілу та Олександра Бойчука.

У середині програми Шаботовій вдалося без проблем зробити комбінацію лутц-тулуп. Спортсменка легко і високо вистрибнула, продемонструвавши велику амплітуду.

Проте суддівські оцінки здивували не лише український тренерський штаб, але й російських коментаторів. Останні визнали, що бали могли бути значно більшими.

У підсумку Шаботова посіла 7-е місце, набравши 62,49 бала.

Реакція тренерки Анастасії Шаботової на оцінки

Тренерка Марина Амірханова заявила, що її підопічна показала себе у Пекіні дуже добре.

“Виступ був гарний. Елементи виконані досить якісно. Судді поставили нижчі оцінки, ніж ми очікували. Можливо, їй не вистачило презентації, переконливості. Безумовно, дебют вдався, але досвіду не вистачило”,зазначила тренерка юної спортсменки.

Фігуристка із Москви

Фігуристка із Москви

Фігуристка із Москви

Також Амірханова покладає великі сподівання на фігуристку в індивідуальних змаганнях.

Фігуристка із Москви

Хто така Анастасія Шабатова

Юна фігуристка потрапила у гучний скандал ще коли їй було 13 років. Тоді вона заявила, що для того, аби виступати стабільно, слід вживати “правильний допінг”. Її слова схвилювали і вболівальників, і експертів, а всі спроби мами та тренера згладити ситуацію тонули у різкій критиці.

Тиск був колосальним. Після скандалу юна фігуристка поїхала із Росії. Шаботова змінила громадянство і почала представляти Україну.

Українська спортсменка Лідія Гунько заявила, що росіяни – не друзі, її пообіцяли “покарати”

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×