Купити квартиру в Дніпрі

Продають усе і вивозять дітей за кордон: 300 000 старшокласників покинули Україну перед 1 вересня (відео)

Продають усе і вивозять дітей за кордон: 300 000 старшокласників покинули Україну перед 1 вересня (відео)

Народна депутатка Ніна Южаніна прокоментувала заяву міністра освіти і науки Оксена Лісового про те, що українці масово вивозять дітей за кордон.

Вона прокоментувала ституацію в ефірі телеканалу Live, передають «Новини України – НСН».

Українці масово виїжджають за кордон – нову хвилю міграції було зафіксовано перед початком нового навчального року. Про це заявила депутатка парламенту Ніна Южаніна із посиланням на слова міністра освіти та науки України Оксена Лісового.

Чиновник повідомив, що більшість неповнолітніх біженців – молоді хлопці, учні 10-11-х класів. Лісовий наголосив, що їх різними способами спонукають залишитися на території держави. За словами очільника Міносвіти, перед вереснем виїхали близько 300 тисяч дітей.

Посадовець вважає, що західні виші нічим не кращі за вітчизняні. В Україні також якісна вища та професійна освіта, і є можливість реалізувати себе.

Ніна Южаніна в свою чергу вважає ситуацію дуже тривожною, тому що спостерігається тенденція до різкого зменшення кількості учнів в школах. На її думку, це означає, що українці не розуміють, не чують і не бачать від влади план дій на осінь та зиму. Громадянам не зрозуміло, що відбувається на фронті – які наші військові можливості та що з наступами ворожої армії.

Сьогодні живуть — завтра продають свою квартиру, житло, майно і вирушають. Ну, найближче — це в Польщу. Я думаю, що це для нас дзвіночок-дзвіночок, – підкреслила нардепка

Продають усе і вивозять дітей за кордон: відео

Ще новини України: ВР може заборонити російську мову у школах – що відомо про новий законопроєкт

Наш Телеграм

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу