Купити квартиру в Дніпрі

Нічна повітряна атака 24 жовтня: бойова робота в 11 областях – все, що відомо

Нічна повітряна атака 24 жовтня: бойова робота в 11 областях – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова нічна повітряна атака 24 жовтня. Вона розпочалася ще звечора і триває на цей момент. Але вже є офіційна інформація від Повітряних сил і ОВА. Ворог запустив по Україні ракети і «Шахеди». Є постраждалі і руйнування.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо про атаку на цей момент. Новина доповнюється.

Інформація від Повітряних сил

У ніч на 24 жовтня 2024 року (із 21.00 23 жовтня) противник атакував Україну двома крилатими ракетами Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Брянської обл. та 50-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ та Крим.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 8.30 підтверджено збиття 40 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській та Чернігівській областях.

Крім того, 7 російських безпілотників локаційно втрачено, 1 – в повітряному просторі України, ще 2 – повернули у напрямку росії та Білорусі.

Ворожі ракети не досягли своїх цілей.

Бойова робота триває! Інформація оновлюється.

Нічна повітряна атака 24 жовтня: бойова робота велася в 11 областях – все, що відомо

Нічна повітряна атака 24 жовтня: ситуація в регіонах

Київщина

Київ

Відбулася чотирнадцята повітряна атака російських збройних сил на Київ з початку жовтня. Ворог застосував БпЛА. На столицю безпілотники заходили переважно з північного і північно-східного напрямку.

Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже  6 годин. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка російських дронів. Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені.

Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила.

Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються.

Область

Російські окупанти вночі вкотре атакували Київщину БпЛА. Тривога оголошувалася двічі та тривала більше 9 годин.

В області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено.

Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено.

Постраждалих серед населення немає.

В одному з районів Київщини внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей є незначні пошкодження вікон в будівлях двох підприємств.

Крім того, сталося пошкодження корпусу трансформатора та загорання трав’яного настилу. Пожежа ліквідована.

Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків нічної атаки.

Хмельниччина

Сьогодні, 24 жовтня, близько четвертої години ранку у Хмельницькій області пролунали вибухи. Про це повідомили моніторингові пабліки.

Перед тим, о 3.53 Повітряні Сили ЗСУ сповістили про “шахедів” курсом на Старокостянтинів.

“Один “шахед” підлітає до Старокостянтинова”, – уточнив моніторинговий паблік “Чому тривога | Радар”

Повітряну тривогу, пов′язану з атакою ворожих ударних безпілотників на Хмельниччині оголосили о 3.50.

Як стало відомо пізніше, внаслідок атаки ворога у Старокостянтинівській громаді є постраждалі, а також зафіксовано руйнування. Про це розповів мер Старокостянтинова Микола Мельничук Суспільному Хмельницький.

За словами міського голови Старокостянтинова, наразі відомо про 4 постраждалих. Він зазначив, що 2 з них перебувають в лікарні.

Громада зазнала руйнувань будівля готелю. Там повністю знесло дах. Окрім того, у багатоповерхівках та приватних будинках вибиті вікна та шибки. Наразі на місцях працюють усі відповідні служби,

– повідомив він

Місцеві ЗМІ публікують відео з місць прильотів.

Одещина

У ніч на четвер, 24 жовтня, російські окупанти атакували узбережжя Одеської області літаками стратегічної авіації ТУ-22, застосовуючи ракети Х-22. Росіяни не досягнули своєї мети.

Про це повідомив військовий експерт, речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

“Відбулося декілька пусків. Ракети не досягнули берега. Ворог намагався влучити по певних надводних цілях, які розташовані в цій частині акваторії Чорного моря”, — зазначив він

Речник Української добровольчої армії “Південь” уточнив, що рашисти використовували стратегічну авіацію, зокрема, ракети Х-22. Однак досягнути мети цієї ночі не зміг. Тож із нічим повернули літаки до Краснодарського краю.

“До того ж ворог спробував атакувати острів Зміїний. Такі спроби він робить періодично, раз на місяць точно. Проте, як і попередні рази, вони виявилися безуспішними”, — додав Сергій Братчук

Він також поінформував, що в Одеській області цієї ночі зафіксували наліт “шахедів”, які транзитом використовували одеський регіон, рухаючись у бік Кіровоградської та Вінницької областей.

Черкащина

У Черкаській області протягом ночі та ранку кілька разів лунала повітряна тривога. У підсумку знищили 5 ударних БпЛА. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

«Звернень про травмованих чи руйнації інфраструктури не надходило, – зазначив Табурець. – Водночас продовжуємо долати наслідки масованої ворожої атаки по області напередодні».

Миколаївщина

Сьогодні вночі ППО приземлила у Миколаївській області три ударні безпілотники росіян

Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“У ніч на 24 жовтня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три БпЛА типу “Shahed 131/136”, — йдеться у повідомленні

Дніпропетровщина

Вночі на Дніпропетровщині працювала ППО. Підрозділ ПвК “Схід” знищив ворожий шахед. Про це повідомили у ДніпроОВА.

Полтавщина

У ніч на 24 жовтня росіяни атакували Полтавську область ударними безпілотниками. Близько 2:00 полтавці чули вибухи та роботу протиповітряної оборони.

За інформацією Повітряних сил, на Полтавщині збили «шахеди». Інформації про можливі влучання наразі не повідомляли.

Румунія підіймала авіацію

У Румунії радіолокаційні системи зафіксували два окремі сигнали, ймовірно, через безпілотники, які порушили повітряний простір країни, повідомило Міністерство оборони країни пізно ввечері 23 жовтня.

Це вже другий подібний інцидент менш ніж за тиждень.

Обидва сигнали були зафіксовані радарами у різний час – приблизно о 21.00 та о 21:20 над південно-східними повітами Тулча та Констанца. Тулча межує з Одещиною через річку Дунай.

Повідомляється, що два винищувачі F-16 були підняті в повітря для спостереження за невеликими літаючими об’єктами, але літаки не встановили візуального контакту з жодним з них до того, як радари втратили їхні сигнали.

Ще новини України: Масована повітряна атака 23 жовтня: ворог запустив 81 БпЛА – все, що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу