Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака 23 жовтня: ворог запустив 81 БпЛА – все, що відомо

Масована повітряна атака 23 жовтня: ворог запустив 81 БпЛА – все, що відомо

Ворогом здійснюється чергова масована повітряна атака 23 жовтня. Росія запустила по Украхні понад 80 дронів і ракету. Атака розпочалася з вечора 22 жовтня і триває на цей момент. Але вже з’явилася офіційна інформація.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо на цей момент про атаку. Новина доповнюється.

Інформація від Повітряних сил

У ніч на 23 жовтня 2024 року (із 22.00 22 жовтня) ворог завдає удару по Україні 81 ударним БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф. Також противник атакував Одещину керованою авіаційною ракетою Х-31П із акваторії Чорного моря.

Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 9.00 підтверджено збиття 57 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Харківській областях.

Крім того, 15 російських безпілотників на цей час локаційно втрачено. До 9-ти ворожих БпЛА спостерігаються в повітряному просторі України.

Бойова робота триває! Інформація оновлюється.

Масована повітряна атака 23 жовтня: ворог завдає удару 81 БпЛА – все, що відомо

Повітряна атака 23 жовтня: ситуація в регіонах

Київщина

У ніч на 23 жовтня 2024 року війська РФ продовжували атакувати Київщину із застосуванням ударних БпЛА. Тривога тривала майже всю ніч.

Про це повідомив у телеграм-каналі голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За його словами, в області працювали сили ППО. Є збиті цілі.

Попередньо, падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів. Влучань в об’єкти критичної чи цивільної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні, – йдеться у повідомленні.

Оперативні групи продовжують роботу з фіксації наслідків нічної атаки.

Черкащина

Російська армія з ночі в середу, 23 жовтня, атакувала Черкаську область дронами-камікадзе. Силам протиповітряної оборони вдалося знищити шість ударних безпілотників, однак зафіксовано й влучання, розповів голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець

У Черкаському районі росіяни обстріляли об’єкти інфраструктури. У Черкасах унаслідок дронової атаки пошкоджено будівлю автовокзалу, там спалахнула пожежа, рятувальники її ліквідували. Окрім цього, також зазнали руйнувань адміністративна будівля приватного підприємства та автомобілі.

Черкащина

Черкащина

Черкащина

У Золотоніському районі уламки дронів пошкодили дах приватного домоволодіння, а в Уманському районі — кілька автомобілів і гараж. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Сумщина

У ніч проти 23 жовтня українські військові збили 19 російських дронів-камікадзе над Сумською областю. Робота ППО триває.

Про це повідомляє Сумська ОВА.

Сьогодні вночі, 23 жовтня підрозділами ППО Сухопутних військ, Повітряних сил ЗСУ, прикордонників та добровольцями у небі над Сумщиною збили 19 ворожих БпЛА типу “Шахед, – йдеться у повідомленні

Миколаївщина

На Миколаївщині сили ППО знищили 10 ворожих «шахедів».

Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

«Вранці, 23 жовтня, силами та засобами протиповітряної оборони Миколаївської області знищено 10 БпЛА типу «Shahed 131/136», – написав він

Ще новини України: Нічна повітряна атака 22 жовтня: серед загиблих дитина – все, що відомо (фото, відео)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу