Купити квартиру в Дніпрі

Нічна повітряна атака 20 лютого: збили усі «Шахеди», але є руйнування – все, що відомо

Нічна повітряна атака 20 лютого: збили усі «Шахеди», але є руйнування – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова нічна повітряна атака 20 лютого. Окупанти запускали по Україні «Шахеди» і ракети. Тривога лунала у багатьох областях, а у низці регіонів мешканці чули вибухи. За даними Повітряних Сил, вдалося збити усі ворожі дрони. Але не вдалося уникнути руйнувань. НСН розповість все, що відомо про атаку на даний момент. Матеріал доповнюється.

Інформація від Повітряних Сил

У ніч на 20 лютого 2024 року противник атакував двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 (Бєлгородська обл.), керованою авіаційною ракетою Х-31 (Запорізька обл.) та 23-ма ударними безпілотниками типу «Shahed» (Приморсько-Ахтарськ – рф.).

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито усі 23 «шахеди» в межах Харківської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Нічна повітряна атака 20 лютого: збили усі «Шахеди», але є руйнування – все, що відомо

Нічна повітряна атака 20 лютого: ситуація в регіонах

Полтавщина

На Полтавщині повідомляють про влучання у промисловий об’єкт. Чи були це уламки дронів чи самі дроніи – не уточнюється.

Про атаку повідомив керівник ОВА Філіп Пронін.

«Вночі ворожі БпЛА атакували Полтавщину. У Кременчуцькому районі пролунали звуки вибухів. Під ударом опинився промисловий обʼєкт. Це спричинило пожежу. До ліквідації наслідків залучали 18 одиниць техніки ДСНС та 85 людей. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих», – написав він

Нічна повітряна атака 20 лютого: ситуація в регіонах

Дніпропетровщина

Вночі оборонці збили над Дніпропетровською областю два шахеди. Безпілотники приземлили у Синельниківському та Дніпровському районах.

За даними ОВА, в останньому через падіння уламків російського смертоносного залізяччя пошкоджені 3 дачних будинки та 2 авто.

photo 2024 02 20 06 33 13 (2)

photo 2024 02 20 06 33 13 (3)

photo 2024 02 20 06 33 13

Кіровоградщина

У ніч на 20 лютого на Кіровоградщині була оголошена повітряна тривога, яка тривала одну годину.

Тоді ж Сили оборони Півдня інформували про рух ударних безпілотників зокрема і у напрямку Кіровоградщини. Вдруге тривогу оголосили під ранок і тривала вона 18 хвилин.

Як повідомили на офіційному Telegram-каналі Сили оборони півдня України, підрозділи Протиповітряної оборони вночі на Кіровоградщині збили два безпілотники типу «шахед».

Миколаївщина

Українська ППО вночі збила один ворожий “шахед” у Миколаївській області, повідомила пресслужба ОВА.

У ніч на 20 лютого силами і засобами протиповітряної оборони Миколаївської області знищено один БПЛА типу “Shahed 131/136, – ідеться в повідомленні в телеграм-каналі.

Ще новини України: Повітряна атака в ніч на 18 лютого: збили ракету, 12 «шахедів» і Су-34 – все, що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×