Купити квартиру в Дніпрі

Масована повітряна атака 19 жовтня: удари по енергетиці, загиблі, пожежі і руйнування – все, що відомо

Масована повітряна атака 19 жовтня: удари по енергетиці, поранені, пожежі і руйнування – все, що відомо

Ворогом була здійснена чергова масована повітряна атака 19 жовтня. Вона розпочалася ввечері напередодні і триває досі – на момент публікації цієї новини. Але вже з’явилася офіційна інформація про кількість ворожих цілей і наслідки удару. Росіяни запустили по Україні ракети і дрони. На жаль, є загиблі та поранені, а також руйнування, виникли пожежі.

«Новини України – НСН» розповідають все, що відомо про атаку на цей момент. Новина доповнюється.

Інформація від Повітряних сил.

У ніч на 19 жовтня 2024 року (із 21.00 18 жовтня) російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційним ракетами (район пусків – акваторія Чорного моря), ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ – рф.).

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98-ти ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 12.00 в результаті протиповітряного бою збито 4 керовані авіаційні ракети Х-59/69.

Також на цю годину є підтвердження про збиття 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях.

46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено, інформація щодо збиття/падіння уточнюється та оновлюється.

Кілька ворожих БпЛА – ще в повітряному просторі України. Бойова робота триває!

Масована повітряна атака 19 жовтня: удари по енергетиці, поранені і руйнування – все, що відомо

Масована повітряна атака 19 жовтня: ситуація у регіонах

Київщина

Київ

Вночі 19 жовтня 2024 року росіяни атакували Київ ударними безпілотниками. Повітряну тривогу оголошували декілька разів, сили ППО збивали дрони, лунали вибухи. Уламки впали у двох районах столиці, є потерпілі та пошкодження.

Про це повідомили в КМВА.

Повітряна тривога у столиці тривала понад три з половиною години. Сили оборони знешкодили усі російські дрони, які загрожували столиці. Але цього разу не обійшлося без потерпілих. Внаслідок нічної атаки ударних БпЛА російської армії на Київ у Дніпровському районі пошкоджено фасад будинку, молода жінка отримала серйозне поранення нижньої кінцівки.

У Дарницькому районі уламками пошкоджено припарковані авто, фасади кількох будинків, балкони, вибиті вікна. Незначні пошкодження зазнало приміщення одного з ресторанів.

Також зафіксовано падіння уламків на відкритій території.

Загиблих та постраждалих в цьому районі немає.

Наслідки атаки на Київ 19 жовтня 2024 року у Дарницькому районі, фото: Микола Калашник

Наслідки атаки на Київ 19 жовтня 2024 року у Дарницькому районі 3

Наслідки атаки на Київ 19 жовтня 2024 року у Дарницькому районі

київ 3

Наслідки атаки на Київ 19 жовтня 2024 року у Дарницькому районі 1

Область

В Київській області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено.

Влучань в об’єкти критичної та житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає.

Уламки збитих цілей фіксуються поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості.

Оперативні групи продовжують роботу з ліквідації наслідків ворожої атаки.

Сумщина

В ніч з 18 на 19 жовтня під час повітряної атаки було масштабно атаковане місто Шостка Сумської області. За попередніми даними, поранення отримали восьмеро мирних людей і одна людина, на жаль, загинула – тіло чоловіка знайшли під завалами. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

Тут кажуть, що росіяни завдали громаді авіаційного удару, застосувавши керовані авіабомби та “шахеди”. Пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури. В районі Шостки знеструмлено ряд населених пунктів.

Засобами ППО три “шахеда” було знищено. На місцях прильотів працюють всі необхідні служби. Розгорнуто штаб ліквідації наслідків ворожої атаки. Електропостачання частково відновлено, роботи тривають.

О 08:57 на території Сумщини введені графіки аварійних відключень із 1 по 5 черги, відповідно до вказівки НЕК “Укренерго”. Будуть знеструмлені Шосткинський, Конотопський і частина Сумського району.

Черкащина

На Черкащині через російський обстріл загинула жінка. За словами голови ОВА, жінку 1961 року народження доправили до медзакладу у вкрай важкому стані — вона загинула.

Також у Черкаському районі атакували обʼєкт критичної інфраструктури — наслідки зараз уточнюють.

Окрім того, російський дрон поцілив у склад — там одна людина постраждала, від госпіталізації відмовилась.

Одещина

Пізно ввечері 18 жовтня ворог знову здійснив ракетний удар по місту Одеса. Рятувальники оперативно ліквідували наслідки ворожої атаки, загасивши пожежу в житловому будинку.

Про це повідомили у головному управлінні ДСНС в Одеській області.

Роботи з ліквідації пожежі ускладнювалися через повторний сигнал «Повітряної тривоги».

На щастя, ніхто не постраждав.

Від ДСНС залучались 7 одиниць техніки та 21 вогнеборець.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що цього разу росіяни поцілили у приватний сектор обласного центру, де велика кількість житлових будинків.

Внаслідок атаки сталося загорання триповерхової будівлі та двох легкових автомобілів поруч. Пожежу оперативно ліквідували вогнеборці. Також пошкоджено більше десяти приватних будинків.

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Одещина

Чернігівщина

Ворог атакував уночі об’єкт критичної інфраструктури на Чернігівщині, проте загрози електропостачанню поки що немає, повідомив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

«Ворог продовжує атакувати об’єкти енергопостачання. Вночі завдано удару по об’єкту критичної інфраструктури на Чернігівщині. Через попадання виникла пожежа, яку за кілька годин локалізували. Загрози електропостачанню поки що немає», – написав голова Чернігівської ОВА в телеграм зранку в суботу.

Полтавщина

Сьогодні, 19 жовтня 2024 року війська РФ знову атакували Полтавщину з використанням ударних БпЛА.

Про це повідомив у телеграм-каналі голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, у Лубенському районі пошкоджень зазнали дві приватні будівлі. На щастя, без постраждалих. Усі відповідні служби працюють.

Раніше ми повідомляли: Масована повітряна атака 18 жовтня: Росія запустила 135 дронів – все, що відомо

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу