Купити квартиру в Дніпрі

Знищили 950 окупантів і 230 одиниць техніки – ситуація на фронті 25 січня

Знищили 950 окупантів і 230 одиниць техніки – ситуація на фронті 25 січня

Повномасштабна війна в Україні триває вже сімсот першу добу. Про ситуацію на фронті 25 січня, успіхи ЗСУ, втрати окупантів і нічну повітряну атаку НСН повідомляє, посилаючись на Генштаб ЗСУ.

Нічна повітряна атака сьогодні

У ніч на 25 січня 2024 року противник завдав удару 14-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ – рф. та мис Чауда – Крим, а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської обл. – рф. у напрямку Харкова та однією – з окупованої Донеччини.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті бойової роботи знищено 11 «шахедів» у межах Одеської та Миколаївської областей.

Повітряна атака в ніч на 25 січня: дрон влучив у багатоповерхівку в Одесі – все, що відомо (фото, відео)

Загальна ситуація на фронті 25 січня

Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Протягом минулої доби відбулося 58 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснив 121 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів російських окупантів зазнали: Земляний Яр, Зибине, Красне Перше, Табаївка, Піщане Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Часів Яр, Предтечине, Семенівка, Авдіївка, Сєверне, Максимільянівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області; Качкарівка, Республіканець, Червоний Маяк, Зміївка, Новоберислав Херсонської області.

Під артилерійським вогнем російських загарбників опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на окремих напрямках

Знищили 950 окупантів і 230 одиниць техніки – ситуація на фронті 25 січня

  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Північ ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські воїни відбили 6 атак ворога біля Синьківки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку українські воїни відбили 4 атаки окупантів  поблизу Тернів, східніше Діброви Донецької області та ще 5 атак в районах Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку Силами оборони відбили 7 атак противника неподалік Васюківки, Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські воїни продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи російським загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога в районі Авдіївки та ще 8 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбили 9 атак.
  • На Шахтарському напрямку наші захисники відбили 2 атаки ворога південніше Золотої Ниви та східніше Старомайорського Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку наші воїни відбили атаку противника в районі Роботиного Запорізької області.
  • В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 7 безуспішних штурмів позицій українських військ.
  • Водночас, українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Успіхи ЗСУ

Знищили 950 окупантів і 230 одиниць техніки – ситуація на фронті 25 січня

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки російських загарбників.

Підрозділами ракетних військ завдали ударів по району зосередження особового складу російських окупантів.

Орієнтовні втрати ворога минулої доби загалом склали: 950 російських окупантів, 30 танків, 42 бойові броньовані машини, 59 артилерійських систем, 1 реактивна система залпового вогню, 1 засіб протиповітряної оборони, 35 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 2 крилаті ракети, 39 автомобілів та 4 одиниці спеціальної техніки.

Втрати окупантів

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.01.24 орієнтовно склали:

  • особового складу ‒ близько 379610 (+950) осіб,
  • танків ‒ 6257 (+30) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 11621 (+42) од,
  • артилерійських систем – 9067 (+59) од,
  • РСЗВ – 972 (+1) од,
  • засоби ППО ‒ 660 (+1) од,
  • літаків – 331 (+0) од,
  • гелікоптерів – 324 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7033 (+35),
  • крилаті ракети ‒ 1844 (+2),
  • кораблі /катери ‒ 23 (+0) од,
  • підводні човни – 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 12044 (+39) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1420 (+4)

Дані уточнюються.

Знищили 950 окупантів і 230 одиниць техніки – ситуація на фронті 25 січня

Ще новини України: 700 днів великої війни: що відбувається на фронті 24 січня, які втрати у ворога

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×