9
9

Меморіал: вбиті росією. Віра Бірюкова, 17 років, Миколаївщина, березень

Меморіал: вбиті росією. Віра Бірюкова, 17 років, Миколаївщина, березень

Вбиті росією: Віра Бірюкова дуже добре навчалася і відвідувала модельний гурток. Шила собі сукні, костюми, вчилась ходити по подіуму. Гарно малювала та в’язала. Мріяла про те, як святкуватиме 18-річчя. Але не дожила до нього. Дівчина загинула разом з трирічною сестричкою на подвір’ї власного будинку від ворожого снаряду.

Новини України – НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікують матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Віра Бірюкова

Віра Бірюкова

Загиблі діти України: Віра Бірюкова

Життя 17-річної Віри Бірюкової відібрав ворожий обстріл села Мішково-Погорілове на Миколаївщині. 5 березня 2022-го снаряд, який випустила російська армія, вибухнув біля її дому. Від того обстрілу загинула також трирічна сестра дівчини Аріна.

Віра народилася у Мішково-Погорілому. У п’ять із половиною років уже пішла у перший клас. Їй подобалося навчатися. Найкраще вдавалися точні науки: математика, фізика, хімія. Віра займала призові місця на конкурсах різного рівня.

«Хтось із учнів намагався списати відповіді, Віра – ніколи. «Я от сюди дійшла, а далі не розумію». Ми з нею сідали разом і розбирались, я їй все пояснювала. Якщо щось не розуміла, то Віра намагалась добитись, щоб все зрозуміти», – пригадала Олена Качановська, яка викладала у Віри математику та фізику, а у 10-11 класах була її класною керівницею

«Ми могли говорити на різні теми. Віра залишалась доброю і світлою людиною, з якою було комфортно. Щороку ми ставали ближчими одна з одною»,  – додала подруга Катя

Віра відвідувала модельний гурток. Шила собі сукні, костюми, вчилась ходити по подіуму. У середній школі займалась волейболом. Гарно малювала та в’язала. Мама Світлана пригадує її дуже старанною, дівчина уміла навести лад у домі, коли вона прибирала, завжди все було ідеально.

Після школи Віра хотіла вчитись готельно-ресторанній справі, проте передумала. Вчителька вмовляла її піти за фізико-математичним профілем. Зрештою, Віра вивчала менеджмент у Миколаєві. Наприкінці першого семестру їй вдалось отримати стипендію, чим дуже пишалась.

У грудні 2021-го Вірі виповнилося 17. Вона мріяла, як відзначатиме повноліття. «А як я святкуватиму 18-ть років?», – питала у мами.

Після початку повномасштабного вторгнення Віра повернулася з Миколаєва додому. 5 березня 2022-го родина переховувалась у підвалі через обстріли. Коли вони стихли, мама взялась прати, наносила води. Діти були на подвір’ї.

«Пішла заносити миску, виходжу, відчиняю двері. І в цей момент приліт», – пригадала Світлана

Її з тяжкими пораненнями госпіталізували, деякий час мама не знала, що її доньки Віра та Аріна загинули

У Віри Бірюкової залишилися мама, тато, сестра, брат, бабуся та інші рідні.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу