25
25

Меморіал: вбиті росією. Катерина Рикуша, 10 років, Харківщина, травень

Меморіал: вбиті росією. Катерина Рикуша, 10 років, Харківщина, травень

Вбиті росією: Катя мала ДЦП, пересувалася на колісному кріслі. Але завжди прагнула допомогати рідним… Дівчинка загинула разом з мамою і братом. Ворог влучив у підвал житлового будинку, де ховалася родина. Батько вижив, бо на той момент вийшов на вулицю…

Новини України – НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікують матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Катерина Рикуша

вбиті росією

Загиблі діти України: Катерина Рикуша

Життя 10-річної Катерини Рикуш відібрав російський снаряд 12 травня 2022 року. Ворог влучив у підвал житлового будинку у селі Студенок на Харківщині, де вона ховалася від обстрілів із матір’ю та 19-річним братом; вони також загинули.

«Перед окупацією російські війська обстрілювали нас цілий травень, – розповіла бабуся Надія Рикуш. – Іра з дітьми ховалися від обстрілів у підвалі свого будинку. Ракета прилетіла прямо туди. Мій син курив на вулиці. Його засипало, отримав контузію. Кинувся до хати, почав руками рити, щоб дібратися до родини. А тут вся вулиця горіла. Прибігли люди допомагати розбирати завали, пригнали трактор. Так і дістали загиблих… Поховали на городі. Після звільнення перепоховали на кладовищі».

Катерина народилася на Харківщині. Мала ДЦП, пересувалася на колісному кріслі. Її здебільшого доглядала мати. Батько працював зварювальником у Святогірську на Донеччині.

«Іра возила внучку до школи. Сама постійно чергувала біля класу. Наука Катюші давалася важко, писати, читати не вміла. Розуміла інформацію по картинках. Вдома онука завжди хотіла допомагати – щось кришити на кухні, мити посуд», – додала бабуся

У Катерини Рикуш залишився батько та інші рідні.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу