24
24

Меморіал: вбиті росією. Катерина Гапетенко, 44 роки, Чернігівщина, лютий

Меморіал: вбиті росією. Катерина Гапетенко, 44 роки, Чернігівщина, лютий

Вбиті росією: Катерина Гапетенко з чоловіком, донькою і зятем їхали до свого села, але в центрі Крупичполя стояв ворожий БТР, який розстрілював усіх без попередження…

Новини України – НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікують матеріали, оприлюднені на платформі.

Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Катерина Гапетенко

Меморіал: вбиті росією. Катерина Гапетенко, 44 роки, Чернігівщина, лютий

 

44-річна Катерина Гапетенко загинула 26 лютого 2022-го у центрі села Крупичполе на Чернігівщині. Вона з чоловіком забрала доньку і зятя у Прилуках і разом родина вже їхала в рідне село – Фастівці. Та в центрі Крупичполя стояв ворожий БТР, який розстрілював усіх без попередження.

«Ми з Ічні виїхали, але там ішла колона, тому дорогу перегородили. Ми розвернулися і поїхали на Івангород, думали у тещі переночувати. Але нас обстріляли», – розповів чоловік Віталій.

Катерина загинула. Віталія поранили шість куль, йому вдалося вижити. «Швидка» з Ічні змогла приїхати лише за добу. Місцевий ветеринарний лікар надавав першу допомогу…

Катерину поховали на другий день у Фастівцях.

Вона була родом із села Івангород. Після одруження працювала кухаркою у колгоспній їдальні, потім – у школі. Деякий час торгувала в магазині. Коли роботи не стало, почала їздити на ринок у Прилуки і продавати домашню городину та молочні продукти.

«Не так давно до війни вона у Києві вчилася на перукарку. Їй це подобалося. Десь рік на заняття їздила кілька разів на тиждень. Стригла людей у селі. Дружина мала гарний характер. Дуже добра людина була, ніжна. Нам її сильно не вистачає», – сказав Віталій.

У Катерини Гапетенко залишилися чоловік, двоє дітей, мама та інші рідні.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×