Купити квартиру в Дніпрі

Масштабна ракетна атака на Україну 31 жовтня – все, що відомо

Масштабна ракетна атака на Україну 31 жовтня – все, що відомо

Російською федерацією була здійснена масштабна ракетна атака на Україну 31 жовтня. НСН зібрав всю інформацію, яка відома на даний час. Матеріал оновлюється.

Отже, зранку 31 жовтня в Україні оголосили повітряну тривогу по всій території, окрім окупованого Криму. Армія рф запустила десятки крилатих ракет з різних точок.

О 7.00 31 жовтня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України.

З літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 із півночі Каспійського моря та Волгодонська (Ростовська область).

44 крилатих ракети були знищені силами та засобами Повітряних Сил у зонах відповідальності повітряного командування:

  • «Центр» – 18,
  • «Південь» – 12,
  • «Схід» – 9,
  • «Захід» – 5.

Масштабна ракетна атака на Україну 31 жовтня – все, що відомо

Але, на жаль, деякі ракети все ж долетіли до цілі і влучили в інфраструктуру.

Київ

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про удар по критичній інфраструктурі і прильотах у передмістях Києва.
Ракетними ударами пошкоджено енергооб’єкт, який живить близько 350 тисяч квартир у Києві.
У Київській області пошкоджено енергетичну інфраструктуру, частина регіону – без світла. Вводяться екстрені відключення електроенергії. Про це попередив голова ОВ Олексій Кулеба.
Він закликав мешканців підготуватися до тривалої відсутності електрики.

На Київщині внаслідок роботи ППО — травмовані люди та пошкоджені будівлі, — повідомив начальник поліції в області Нєбитов

Влучань по Києву в понеділок уранці не зафіксовано, є прильоти в області – уточнили пізніше КМВА. 80% киян залишилися без води.

На Київщині сили ППО збили щонайменше 10 ворожих ракет, – поліція. Від ракетних ударів по Київщині постраждали дві людини

Дніпро

Росіяни поцілили по об’єктах енергетичної інфраструктури у Дніпрі та Павлограді. Серйозні руйнування. Працюють усі служби, – повідомив начальник ОВА Валентин Резніченко.

Під час ранкового ракетного обстрілу дві ракети збиті над Кривим Рогом, але одна крилата ракета влучила у промислове підприємство міста. Руйнування, але без втрат, повідомив начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул..

Втім, відомо, що більшість ракет, якими росія атакувала Дніпропетровщину, було збито.

Мінус 9 російських ракет – завдяки захисникам з повітряного командування «Схід». Під час масштабної атаки військові знищили 9 крилатих ракет ворога, – написав Резніченко.

Харків

Є удари по критичній інфраструктурі – повідомив мер Терехов. Через знеструмлення у Харкові зупинилося метро та наземний електротранспор.

Запоріжжя

В Запоріжжі завдали удару по об‘єкту критичної інфраструктури, в місті виникли відключення електроенергії, повідомив в.о міського голови Куртєв. Інформацію про постраждалих уточнюють.

Вінниця

Над регіоном збита ракета, яка потім впала на цивільні об’єкти, але загиблих немає – голова ОВА Борзов.

Миколаїв

Одна з ракет ймовірно втратила контроль та повернула в бік Росії – повідомив Віталій Кім, прокоментувавши відповідне відео.

Кропивницький

У Світловодську – постраждав об’єкт критичної інфраструктури – голова ОВА Райкович.

Чернівці

У Чернівецькій області є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу росіян – Чернівецька ОДА

Хмельницький

Дві ворожі ракети збили над Хмельниччиною. Уламки ракет впали на території Хмельницької області та зруйнували цивільний об’єкт, – голова ОВА. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Львів

Над Львівщиною збили ракети ворога – Львівська ОВА

Черкаси

Російська армія атакувала об’єкт критичної інфраструктури Черкащини. Частину області знеструмлено, повідомив керівник ОВА Табурець. Після російської ракетної атаки на Черкащині поранені четверо людей – ОВА

Росіяни завдали ракетних ударів по трьох ГЕС України. Йдеться про Дніпровську, Дністровську та Кременчуцьку ГЕС, — повідомляє профільне видання Еlektrovesti. У багатьох регіонах вводяться екстрені відключення електроенергії. У деяких вже немає світла через аварійні відключення. Також деякі міста залишилися без води, є проблеми з мобільним зв’язком і інтернетом.

Внаслідок масштабної атаки постраждали 13 цивільних людей.

інфографіка ракетної атаки 31 жовтня

Масштабна ракетна атака на Україну 31 жовтня – все, що відомо

Наш Телеграм

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×