Купити квартиру в Дніпрі

Компроміси з росією будуть вирішуватися на референдумі – Зеленський

Компроміси з росією будуть вирішуватися на референдумі – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що компроміси з Росією буде остаточно вирішувати народ на всеукраїнському референдумі.

Відповідну заяву глава держави зробив в інтерв’ю «Суспільному», передає НСН, посилаючись на Громадське.

«Відповідь дуже проста. Ми всі вже розуміємо. Нас не беруть у НАТО, тому що бояться росію. Ось і все. І нам треба заспокоїтися, сказати “окей, інші гарантії безпеки”. Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити Альянс, якби ми були його членами. І я вважаю, що це нормальний компроміс», — сказав Зеленський.

Він заявив, що народ повинен буде дати відповідь щодо тих чи інших форматів компромісів: «А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови та розуміння між Україною і росією. Тому у будь-якому разі я готовий піти на все, якщо ця хода буде з нашим народом».

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна багато років чула заяви про «відкриті двері» НАТО, але лунали й заяви, що Україні у них не ввійти.

«Це правда, це треба визнавати. Я радий, що наш народ починає це розуміти і розраховувати на себе й партнерів, які нам допомагають. Україна зараз не претендує на активізацію 5-ї статті договору про НАТО», ㅡ сказав Зеленський.

На тлі цієї заяви він запропонував США створити нове обʼєднання «відповідальних держав, які мають силу і совість, щоб зупиняти конфлікти» — U-24.

Ще перед повномасштабним вторгненням в Україну росія вимагала гарантувати, що Україна та інші країни ніколи не стануть членами НАТО, і навіть пропонувала Альянсу повернутися до конфігурації 1997 року, коли до нього входили 17 країн.

Публічно і США, і НАТО виступали проти таких умов, зазначаючи, що кожна країна може самостійно визначити свій шлях розвитку.

 

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×