Купити квартиру в Дніпрі

Запас продуктів на випадок війни – що купити та де зберігати

запас продуктів на випадок війни

У період тривожних повідомлень про можливу війну на території України громадянам необхідно зробити запас продуктів харчування на тиждень. Мінімальний набір їжі та пиття повинен бути розрахований на кожного члена сім’ї з урахуванням його віку та особливих потреб

Стандартний запас продуктів на сім днів повинен складатися з кількох категорій. Це обов’язково чиста питна вода, консерви, зернові продукти тощо. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Питна вода – не менше трьох літрів на людину на добу. Чим більша маса тіла людини, тим більше їй потрібно пити.

Консервація – овочеві, м’ясні, рибні, змішані та бобові консерви. Звертайте увагу на термін придатності, він має бути максимально тривалим.

Їжа швидкого приготування. Каші, макаронні страви, супи, пюре в пакетиках, які досить просто залити окропом.

запас продуктів на випадок війни

Хліб. Свіжі хлібобулочні вироби швидко псуються, тому для запасу їжі на тиждень не годяться. А ось хлібці, сухарі, крекер із солоним чи нейтральним смаком відмінно замінять хліб.

Солодощі. Для підтримки енергетичного тонусу організму необхідно вживати в їжу продукти, багаті на вуглеводи. Згущене молоко, сухофрукти, халва, солодке сухе печиво, цукерки та шоколад.

Дитяче харчування та каші слід придбати батькам маленьких дітей на тиждень із розрахунку 1 л їжі на добу на одного малюка. Також необхідно зробити запас готового харчування у баночках з м’ясом, овочами та фруктами. Дитяче печиво із нейтральним смаком замінить малюкові хліб.

Всі продукти повинні бути добре упаковані за категоріями та складені в одному місці. Найкраще, якщо це буде темна прохолодна комора. Доступ до сумки з продуктами та водою має бути відкритий.

Що буде з банківськими вкладами українців у випадку повномасштабної війни

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×