Купити квартиру в Дніпрі

Загальна мобілізація – чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Загальна мобілізація - чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Загальна мобілізація в Україні триває. Чи можна не показувати військово-облікові документи представникам ТЦК.

В Україні триває загальна мобілізація. Це означає, що представники ТЦК можуть вимагати у військовозобов’язаних чоловіків облікові документи для перевірки наявності даних.

Військовообов’язаний у свою чергу, може показати як паперову, так і електронну версію, але у разі відсутності дані можна перевірити онлайн.

Про це в ефірі “7 Каналу” повідомив начальник мобілізаційного відділення ТЦК та СП Володимир Богданович, передають “Новини України – НСН”.

Що сказав представник ТЦК

За словами Володимира Богдановича, працівники ТЦК перевіряють дані військовозобов’язаного через електронні реєстри. Таким чином, вони встановлюють всю необхідну інформацію, починаючи від придатності і закінчуючи тим, чи уточнені у людини дані.

“Представником уповноваженим перевіряється особа або представником ТЦК через реєстраторів, які мають право доступу до реєстру і таку людину можна швидко встановити. Чи підлягає вона призову за мобілізацією, чи в неї уточнено військово-облікові дані, чи не уточнено, чи вона перебуває на обліку і так далі”, – сказав він.

Загальна мобілізація – чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Загальна мобілізація - чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Богданович додав, що співробітники ТЦК можуть здійснювати перевірку прямо на вулиці. Крім того, працівники Національної поліції теж можуть оперативно встановити особу громадянина, оскільки мають у своєму розпорядженні всі необхідні технічні засоби та можливості.

Водночас, якщо військовозобов’язаний громадянин не називає свого ПІБ і не показує жодних документів, представникам ТЦК діють за постановою Кабінету Міністрів України №560.

“Уповноважена особа представляється, пояснює, що зараз встановлюватиме особу. Особа може відмовитися чи не відмовитися. Якщо особа не відмовляється, її перевіряють через ТЦК та СП і якщо особа підтверджується, у неї документи в наявності, то до неї претензій немає. Така особа відпускається”, — заявив Богданович.

Якщо ж особа відмовилася надавати документи, далі з нею вже працює поліція. А уповноважений від ТЦК у свою чергу, має представитися та виписати повістку.

Ще новини України: Нові військово-облікові документи — в чому відмінність від старих

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу