Купити квартиру в Дніпрі

За яких умов Росія може посилити наступ восени – думка експерта

За яких умов Росія може посилити наступ восени - думка експерта

Військовий експерт назвав умову, за якої російські війська можуть посилити наступ восени

Окупанти можуть посилити наступ в осінній період, якщо будуть сприятливі погодні умови. Але у разі активних дощів бойові дії можуть вщухнути.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт Михайло Жирохов, передає НСН

За словами експерта, війська пересуваються польовими дорогами, які восени часто розмиває. Асфальтовані шляхи використовувати небезпечно, оскільки українські захисники тримають їх під вогневим контролем.

“Все залежить виключно від погодних умов. Якщо осінь буде дуже дощовитою, то польові дороги на Херсонщині, Запоріжжі, Донбасі розмокнуть. Повноцінної логістики для наступу не буде. Тому що там степ і, як правило, одна-дві дороги асфальтовані, які прострілюються української армією”, – пояснив експерт.

За яких умов Росія може посилити наступ восени - думка експерта

Жирохов додав, що саме погода сприяла просуванню окупаційних військ на початку війни.

“Наступ 24 лютого змогли почати (російські війська – ред.), тому що була промерзла земля. Декілька днів, до 24-го, стояла морозна погода, і вони наступали без жодних перешкод”, – зазначив він.

Також експерт підкреслив, що для Росії головним завдання зараз залишається вихід на адміністративні кордони Донецької області. Ворог може поповнити втрати новоствореним третім армійським корпусом.

“Тактика росіян зараз полягає в тому, щоб брати з одного напрямку і перекидати на інший для наступу. Але є ще один невідомий елемент – це те, що вони сформували третій армійський корпус, який перекидають з півдня Росії. Що він з себе представляє, ніхто не знає. Саме його, можливо, залучать для наступу на будь-якому напрямку”, – додав Жирохов.

Коли очікується наступ окупантів на півдні України – на Банковій названо терміни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×