Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Якість ковбаси в Україні погіршилася: в ній знаходять залишки кісток

На прилавках українських магазинів  погіршилася якість ковбаси. Натомість збільшилася частка сфальсифікованих ковбасних виробів

Виробники почали масово здешевлювати виробництво, замінюючи м’ясо на інші продукти. У такій ковбасі можлива значна кількість тонких, як голки, частинок кісток, які здатні травмувати стравохід. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Підроблена ковбаса, яку щодня ризикуючи своїм здоров’ям купують українські споживачі, виготовляється з м’яса механічного обвалу. Про це розповіла керівник правління “Споживча довіра” Олена Кулікова.

Експерт зазначила, що найбільша небезпека фальсифікованої ковбаси – це використання у виробництві цієї продукції замість якісного м’яса фарш, у якому можуть траплятися не перемелені частини та тонкі уламки кісток. Іноді кісткові частинки настільки тоненькі, що людина може пошкодити слизову оболонку рота або навіть стравоходу.

Якість ковбаси в Україні погіршилася: в ній знаходять залишки кісток

Олена Кулікова також додала, що частинки кісток у м’ясі механічного обвалу небезпечні тим, що можуть провокувати розвиток виразок, свищів та ерозій.

“Під час перемелювання кісток залишаються маленькі неперемелені частинки. Вони можуть бути 1-2 мм, тоненькі, як голочки. Людина їсть ковбасу і ця голочка може встромитися в стравохід. Тоді утворюються виразки, ерозії, нориці і так далі”, – розповіла експерт.

Варену ковбасу, а також сосиски та сардельки підробляють шляхом заміни близько половини м’яса в рецептурі білково-жировими емульсіями. Ця субстанція створюється з жирів, субпродуктів та шкіри тварин. Це дозволяє виробникам зменшити собівартість ковбасних виробів, але точно не йде на користь кінцевому споживачеві.

Найскладніше фальсифікувати сирокопчені ковбаси, вони найчастіше виробляються відповідно до затвердженої рецептури з м’яса та сала. Але надто виражений смак та тривалий термін зберігання повинні насторожити, оскільки у сирокопченій ковбасі не повинно бути підсилювачів смаку.

Повністю убезпечити себе від купівлі фальсифікату ковбаси практично неможливо. Експерти рекомендують купувати у великих супермаркетах. Виріб повинен бути у вакуумному пакуванні із зазначенням терміну придатності.

В Україні масово підробляють червону ікру: список сайтів-шахраїв

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×