Купити квартиру в Дніпрі

У яких випадках українська ППО безсила – пояснення експерта

У яких випадках українська ППО безсила – пояснення експерта

Окупанти систематично обстрілюють територію України, зокрема прифронтові міста. Експерти розповіли у яких випадках українська ППО безсила

Українська ППО безсила проти реактивної артилерії. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ZN,UA.

Російські окупанти завдали ударів по військових об’єктах на Вінниччині 7 серпня гіперзвуковими ракетами повітряного базування Х-47М «Кинжал».

“Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим засобам протиповітряної оборони ЗСУ ефективно виявляти та знищувати її”, – пояснили у ЗСУ.

Також безсиле українське ППО проти реактивної артилерії, якою російські окупанти поливають прифронтові міста. Про це розповів представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу «Київ».

У яких випадках українська ППО безсила – пояснення експерта

За його словами, під час обстрілів реактивної та стовбурової артилерії також включається сигнал повітряної тривоги. Але зенітно-ракетні комплекси призначені для зовсім інших повітряних цілей.

Прифронтові міста (Харків, Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя) страждають насамперед через реактивну та стовбурову артилерію. Через неї також включається сигнал повітряної тривоги, якщо є відомості про обстріл з території, підконтрольної російським військам, саме “Градами”, “Смерчами”, “Ураганами”. Люди це теж сприймають як ракетний обстріл, хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль, ППО – безсила”, – повідомив Ігнат.

Засоби протиповітряної оборони, що є в Україні, саме протиповітряні (ППО), а не протиракетні. Кремль зробив чималу ставку на ракетні удари, тому системи протиракетної оборони (ПРО) – вкрай потрібні Києву.

В яких випадках безпечніше покинути будинок або укриття: правила безпеки

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×