Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В каких случаях могут прекратить перерасчет и выплату пенсий[:ua]У яких випадках можуть припинити перерахунок та виплату пенсій [:]

[:ru]Украинцам рассказали, в каких случаях могут прекратить перерасчет и выплату пенсий, или забрать часть пенсии

В некоторых случаях у граждан могут забрать часть пенсии, которая им назначена, или даже полностью лишить ее. Для этого есть немало законных оснований. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

В каких случаях могут забрать часть пенсии?

Если пенсионер получил часть начисленных средств незаконно. Это может произойти, если он представил недостоверные сведения о своих заработках и стаже в Пенсионный фонд, или если его работодатель подал о нем недостоверные данные. Если этот факт выяснится, однако пенсионер все-таки имеет право на выплаты, но они должны быть меньшими, то ему будут выплачивать пенсию с удержанием части ранее выплаченных денег.

В большинстве случаев из пенсии не могут удерживать более 20%. Однако есть случаи, когда ежемесячно могут удерживать половину пенсии.

[:ru]В каких случаях могут прекратить перерасчет и выплату пенсий[:ua]У яких випадках можуть припинити перерахунок та виплату пенсій	[:]

В каких случаях удерживают 50% пенсии?

  • Если пенсионер платит алименты.
  • Если он выплачивает по решению суда возмещение причиненного вреда от хищения имущества или вреда здоровью другого человека, причиненного в результате его преступных деяний.
  • Если он платит ущерб в связи со смертью потерпевшего. Эти отчисления могут осуществляться либо добровольно, либо исходя из судебного решения.
  • Если он выплачивает убытки, связанные с перевыплатой ему пенсии.

Еще одним основанием для удержаний из пенсии может быть тот случай, когда пенсионер своевременно не сообщил, что он снова вышел на работу

В некоторых случаях выплата пенсии в целом прекращается в связи с выходом пенсионера на работу.

Выплату пенсии прекращают в том случае, если человек вышел на пенсию по выслуге лет, а затем снова устроился на прежнюю работу, которая давала ему право выйти на заслуженный отдых по выслуге лет.

Однако если он вышел на работу по другой специальности, которая не предполагает выхода на пенсию по выслуге лет, то он имеет право там работать и одновременно получать пенсию.

В каких случаях гражданам могут прекратить выплачивать пенсию?

  • В случае, если человек не имеет права на пенсию, однако подал недостоверную информацию о себе.
  • также Выплату прекращают на тот период, пока пенсионер проживает за границей (за исключением случаев, предусмотренных межгосударственными договорами).
  • Прекращают выплату в том случае, если пенсию никто не забирал свыше 6 месяцев подряд.

В последних двух случаях выплату восстанавливают, как только будет устранена причину невыплаты.

Кстати, недавно “НСН” писал: Как оформить пенсионные выплаты, если утеряны документы[:ua]Українцям розповіли, в яких випадках можуть припинити перерахунок та виплату пенсій, або забрати частину пенсії

У деяких випадках у громадян можуть забрати частину пенсії, яка їм призначена, або навіть повністю позбавити її. Для цього є чимало законних підстав. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

У яких випадках можуть забрати частину пенсії?

Якщо пенсіонер отримав частину нарахованих коштів незаконно. Це може статися, якщо він подав недостовірні факти про свої заробітки і стаж до Пенсійного фонду, або якщо його роботодавець подав про нього недостовірні дані. Якщо цей факт з’ясується, однак пенсіонер все-таки має право на виплати, але вони мають бути меншими, то йому виплачуватимуть пенсію з утриманням частини раніше виплачених грошей.

У більшості випадків із пенсії не можуть утримувати понад 20%. Однак є випадки, коли щомісяця можуть утримувати половину пенсії.

[:ru]В каких случаях могут прекратить перерасчет и выплату пенсий[:ua]У яких випадках можуть припинити перерахунок та виплату пенсій	[:]

У яких випадках утримують 50% пенсії?

  • Якщо пенсіонер сплачує аліменти.
  • Якщо він виплачує за рішенням суду відшкодування заподіяної шкоди від розкрадання майна або шкоди здоров’ю іншої людини, заподіяної внаслідок її злочинних діянь.
  • Якщо він сплачує збитки у зв’язку зі смертю потерпілого. Ці відрахування можуть здійснюватися або добровільно, або виходячи з судового рішення.
  • Якщо він виплачує збитки, пов’язані з перевиплатою йому пенсії.

Ще однією підставою для відрахувань із пенсії може бути той випадок, коли пенсіонер вчасно не повідомив, що він знову вийшов на роботу

У деяких випадках виплата пенсії загалом припиняється у зв’язку з виходом пенсіонера на роботу.

Виплату пенсії припиняють у тому випадку, якщо людина вийшла на пенсію за вислугою років, а потім знову влаштувалася на колишню роботу, яка давала їй право вийти на заслужений відпочинок за вислугою років.

Однак якщо він вийшов на роботу за іншою спеціальністю, яка не передбачає виходу на пенсію за вислугою років, то він має право там працювати і одночасно отримувати пенсію.

У яких випадках громадянам можуть припинити виплачувати пенсію?

  • У разі, якщо людина не має права на пенсію, проте подала недостовірну інформацію про себе.
  • Виплату також припиняють на той період, доки пенсіонер мешкає за кордоном (за винятком випадків, передбачених міждержавними договорами).
  • Припиняють виплату також у тому випадку, якщо пенсію ніхто не забирав понад 6 місяців поспіль.

В останніх двох випадках виплату відновлюють, як тільки було усунуто причину невиплати.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Як оформити пенсійні виплати, якщо втрачено документи[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×