Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Які смартфони безкоштовно роздадуть вакцинованим пенсіонерам

В Україні вакцинованим пенсіонерам віком від 60 років почнуть безкоштовно видавати смартфони, через які вони зможуть замовляти ліки та оплачувати коммуналку

Записатися у чергу на отримання смартфона можна буде вже з квітня. Які саме пристрої отримають українці, поки що не відомо, але є інформація, що вони будуть обладнані передньою камерою та LTE. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Смартфони також матимуть камеру 8 мегапікселів, щоб пристрій міг проводити ідентифікацію користувача по обличчю. Це знадобиться, наприклад, для отримання цифрового підпису в додатку “Дія”, а він у свою чергу буде потрібний для низки інших послуг – оформлення пенсійного, субсидії тощо.

які смартфони роздадуть пенсіонерам безкоштовно

Також смартфони для вакцинованих пенсіонерів матимуть модуль NFC, що дозволяє безконтактно сплатити смартфоном будь-який товар чи послугу. За таким принципом працюють віртуальні картки для виплат за програмою “єПідтримка”.

Якщо деякі пенсіонери досі не отримали 1000 гривень за вакцинацію, то вони матимуть таку можливість після отримання смартфона. Потрібно буде зареєструватися в “Дії” і відкрити віртуальну карту в одному з банків. Отримані гроші пенсіонери зможуть витратити не лише на ліки та комуналку, а й на придбання газет, журналів та книг, залізничні квитки, походи до театру чи кіно.

Крім того, пенсіонерам мають надати спеціальні пільгові тарифи на мобільний зв’язок. Мобільні оператори поки що не знають, як держава компенсуватиме їм витрати за тарифи на інтернет для пенсіонерів.

єБабуся: меми про безкоштовні смартфони пенсіонерам від Зеленського

Вакциновані бустерною дозою підлітки зможуть отримати додаткові 500 гривень через «Дію»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×