Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Коли українцям можуть відключити незареєстровані мобільні телефони?

Ідентифікатори мобільних телефонів (IMEI) незабаром мають бути занесені до єдиної бази даних. Незареєстровані мобільні телефони  підлягають вимкненню

Деякі телефони вже не врятувати: їх відключать у будь-якому випадку. Ці нововведення набудуть чинності у тому випадку, якщо парламент затвердить законопроект №6183, який їх передбачає.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

В Україні створюють єдину базу даних, яка об’єднуватиме унікальні ідентифікатори всіх мобільних телефонів (IMEI). До неї заноситимуть як нові телефони, так і ті, що вже є на руках у громадян.

Ідентифікатори телефонів – як відбитки пальців у людини:в усіх вони різні.

Коли українцям можуть відключити незареєстровані мобільні телефони?

Зібрану базу даних поділять на три списки: “білий”, “сірий” та “чорний”

До “білого” списку увійдуть усі мобільні телефони, планшети і все, що можна підключити до стільникового зв’язку, які працювали в мережах мобільного зв’язку до 1 липня 2022 року.

У результаті до “білого” списку мають потрапити всі засоби мобільного зв’язку, які будуть дозволені до використання в Україні.

Телефони із “чорного” списку підуть у небуття. До нього занесуть усі телефони, які вважаються викраденими, підробленими. Також у списку будуть телефони, що були ввезені в Україну нелегально.

“Сірий” список буде для тимчасово дозволених телефонів. До нього увійдуть усі телефони з IMEI, які будуть визначені системою як несправжні чи клоновані та які працювали в українських мобільних мережах до 1 липня 2022 року. Їх дозволять використовувати до 31 грудня 2025 року. Потім їх також відключать від мобільного зв’язку.

При цьому мобільні девайси, які громадяни ввезуть з-за кордону, будуть автоматично включені до цього “сірого” списку. Однак у власників буде 120 днів, щоб зареєструвати ці пристрої у “білий” список.

В Україні можуть стати рідкістю банкомати і банківські картки – у чому причина

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×