Купити квартиру в Дніпрі

Яка установа замінить центральну МСЕК – розповіли у МОЗ

Яка установа замінить центральну МСЕК – розповіли у МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України замінить центральну МСЕК дослідним інститутом у Дніпрі.

МОЗ поклало виконання функцій Центральної МСЕК на Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ, який розташований в місті Дніпро.

Про це йдеться у повідомленні МОЗ, передають “Новини України – НСН”.

Тепер дослідний інститут буде, з-поміж іншого, проводити перевірки обґрунтованості рішень, ухвалених МСЕК регіонального рівня, а також розглядати оскарження рішень регіональних МСЕК.

“Алгоритм оскарження рішень МСЕК наразі не змінився. Якщо ваша справа була направлена на оскарження до Центральної МСЕК, то її буде перенаправлено до Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро. З вами звʼяжуться щодо розгляду і подальших дій, черговість розгляду буде збережена”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

Яка установа замінить центральну МСЕК – розповіли у МОЗ

Яка установа замінить центральну МСЕК – розповіли у МОЗ

Також зазначається, що міністерство розробило законопроєкт щодо трансформації процесів оцінки функціональності, встановлення інвалідності та ліквідації МСЕК, який наразі винесений на громадське обговорення.

МОЗ нагадало, що воно утворює лише Центральну МСЕК, яка здійснює організаційно-методичні функції. А регіональна вертикаль МСЕК включає 328 комісій, з яких 25 обласних бюро та понад 300 центрально-міських та міжрайонних комісій. Діяльністю обласних бюро МСЕК керують області ради, які призначають та звільняють відповідних керівників, додали в МОЗ.

Ще новини України: МСЕК ліквідують з 31 грудня цього року — введено в дію відповідне рішення РНБО

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу